Wednesday, June 10, 2009

Weight Loss Percentage

Salam,

apa khabar contestant semua? hopefully semuanya sihat2 dan bersemangat menguruskan berat badan..

ok kat sini saya cuma nak update n mengurangkan kekeliruan adinda ika yg pelik kenapa beliau yg dapat highest percentage weight loss sedangkan berat yg hilang pada weigh in baru2 ini adalah sama dengan Reen iaitu 2 kg.

ok kali ni saya nak bgtau formula camne leh dapat weight loss percentage utk TBL contest kali ni.. rasanya ada jugak yg da tahu tapi ni saje je la bg additional info utk yg belum tau. Jgn pening eh tgk rumus masa tingkatan berapa ntah ni..haha saje flashback...

Seperti yg tercatat diatas dan didalam weight loss chart kita, ika mendapat highest % compare to all other contestant. Eventhough Ika n Reen hilang berat yg sama iaitu 2kg tapi percentage masing2 adalah berbeza...

so kalau dlm sesi weigh in baru2 ni andaikata Reen nak menang, beliau haruslah mempunyai berat kurang dari 117.74kg barulah buleh menandingi ika.. camtula ceritanya.. so ika takmo pening2 lagi wokay dear..... the more weight u loss the higher % u will get.. :)



p/s: thanx to faizal for the formula, otak akak da berkarat sikit malas nk kira haha..

1 comments:

POSH76 said...

congrate yer pada yg dah loose sikit2 pun takper...yg tak loose pun jgn give up tau...keep it up