Monday, December 7, 2009

The Biggest Loser Malaysia Blogger Season 2

Salam..

lama sepi blog ni.. hehe sebb biasalah saya active di Transformasi2009.. :)

ok setelah lama menyepi kan diri.. sbb bz tersgt n ramai yg email tanya bila nak buat TBL Bloggers 2nd season ni.. sebenarnya bukan taknak buat tau...tapi saya takut tak boleh nk bg komitmen... yerla TBL ni kena update weight contestant weekly.. pastu kena ada byk idea apa nak buat utk weekly challenge tu.. rasa macam tak termampu nak handle... tapi kena ada penyuntik semangat gak nak kuruskan badan... sebenarnya TBL ni diadakan dulu pun supaya ada geng sama2 diet..baru besh kan..

and nasib baik zel anjurkan 99HTN, kira tak berhenti separuh jalan je perjalanan diet..tapi still tak terikut gak syarat2nya.. aduhai..ampun zel..mmg kadang2 tuh teringin sgt nak mkn nasi.. tapi diet tetap diet..

so anda semua tahu kan..TBL Asia dah seminggu start... and kalau saya tak silap dgr masa iklan TBL asia last week.. masa weigh in session dorang..ada contestant yg turun sampai 12KGs!!!
serious....percaya atau tak seminggu bleh turun 12kgs.. saya percaya sebb kalau tgk cara dorang workout.. and dgn pemakanan yg betol...mmg tak mustahil bleh turun byk tuh..

so saya dgn ni..bersemangat nak tanya kawan2 semua.. korang nak tak buat TBL season 2? meaning kita sama2 ikut diet macam TBL Asia tuh. dorang pun baru start seminggu kan.. mmgla takkan boleh turun sebyk dorang sbb tumpuan dorang mmg kearah nak loseweight jer..so pagi petang siang malam dok workout.. tapi kita ada life yg harus diteruskan..ngan kerja.. family.. tapi atleast...tak dapat turun 12kgs seminggu.. dapat turun 2-3 seminggu pun kira ok kans.. kita amek semangat dorang.. macam mana? korang nak tak..

the reason saya tanya ni ialah..saya cuma nak contestant yg betul2 bleh bg komitmen... bleh bg weight tiap2 minggu, bleh ikut challenge yg diberi.. sebb kalau korang macam nak taknak jek.. letih ahkak ..:).. so kalau ada sapa2 yg betul2 berminat.. bleh leave comment.. kalau rasa cukup org..then baru kita buat season 2.. if not then..kita diet sendiri2 la jawabnya..hehe.. so terpulang kat korang...

Majulah TBL utk diet kita..ahaks..


p/s: Leave comment ok kalau berminat..

Monday, November 23, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU SOBBY!


Di kesempatan ini saya bg pihak semua peserta TBL season 1 ingin mengucapkan

SELAMAT PENGANTIN BARU

utk

SOBBY & HUBBY


moga kekal abadi hingga akhir hayat...

AMIN...


take care and luv u always dear....

Thursday, October 29, 2009

99HTN - 99 Hari Tanpa Nasi

Salam..

short announcement!

kepada pengunjung2 dan peserta2 TBL semua adalah dijemput utk menyertai satu

lagi contest diet anjuran ZEL (LoseWeightChaiyokk) iaitu 99 hari tanpa nasi!!

memandangkan TBL season 2 lum start lagi..so mari ramai2 memeriahkan contest

ini..lagipun zel dah bgtau peserta 99HTN masih bleh join mana2 contest yg lain..so

andaikata TBL season 2 open..still bleh join gak walaupun

anda tgh join contest 99HTN ini.. so jom laaa ..tunggu apa lagi..

klik2 DISINI utk keterangan lanjut..



p/s: Misi diet diteruskan!!

Tuesday, October 13, 2009

TBL Contest is Over

Salam..

Its Over!!! Well congratulations to all of u losers.. heheh We survived!! Most of u did great job and should be looking a little slimmer than u did few months ago.. Hopefully you`ll keep the ball rolling and get to your ideal weight( if ure not already there) before new year..ahaks..

Still keeping on track were 14 out of 26 contestants... but none of u achieved ur target weight, well still.. Great job u guys...

And now the moment we`ve all been waiting for..WHO IS OUR BIGGEST LOSER?


Congratulations to our Biggest Loser ( drum roll please..hhee),

ZULAIKHA with % of weight Loss 17.92%

From the starting weight of 106kg to 87kg in 4 months!!
a total of 19kgs loss!!

You did it! 1st place dear!.. we are all in awe of your will power and resolve! you really have changed your life during the contest! well done dear..


2nd place Winner :

Poco2 with % of weight loss 14.84%
From starting weight of 91kg to 77.5kg in 4 months!!
a total of 13.5 kgs loss!!



3rd place winner :

Nomi with % weight loss 13.18%
From starting weight of 66kg to 57.3kg in 4 months!!
a total of 8.7kgs loss!!

And congrats to other contestant also..

The Prizes :

1st place Winner -
Full 4 steps Spa Package at Serenity Spa, A makeover, Batik Kebaya

SERINITY SPA
SERINITY SPA - 6 Hours Package which includes :

1. Intensive Brightening Facial

2. 4 Steps Spa Full Body Treatment :
- Herbal Steam
- Full Body Massage
- Full Body Scrub
- Milk Bath

3. Pedicure & Manicure


COST : RM 400 ( Normal price for this package is RM700)
Valid at any branch of Serinity Spa


KEBAYA/KURUNG BATIK


KEBAYA/KURUNG BATIK/Lace - Baju kebaya/kurung batik/Lace



MAKE -OVER : By Makeup Artist




MAKE OVER : BY Make Up Artist (Amy Meera - Sentuhan Derina Team)


2nd place winner -
A 3 days 2 Night Stay at Bukit Merah Laketown Resort
BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT*




Holiday Vacation 3 Days 2 Night (Studio Apartment )



3rd Place winner -

Perfect Body FIR 5 in 1 (incl. Korset Lengan)



and now the bad news...

According to the rules, contestant owe a rm5 fine for each week they gained weight. I have made a color coded in the spreadsheet below which shows in yellow the total fine you owe in fines...
Heres the deal, if you owe fines, i need them at least by end of this month. Please email me so that i can give you my account number.



At that point i will take all the fines, calculate the money to be paid out to our 4th and 5th place winner ( 60%, 40% of the money, respectively)

congrats to:

4th winner - Kak Yangz - 6.80% of weight loss

5th winner - Sobby - 6.67% of weight loss



InsyaALLAH on 1st November, whatever the collection is what i am dividing up and giving out to all the winners. And just so everyones understands correctly, i am only asking for the FINES not the Registration fee.. however, if you want to pay the fee also can.. May god bless you :)


So thats it!!

Thanks for everyone`s participation! I am thinking of running this contest again next month. Anybody interested? hehe email me okay...


very Humbly,
kaseh

Friday, October 9, 2009

The Biggest Loser Tv Series



Salam,

Entry ni adalah utk peminat2 The Biggest Loser..

korang mesti suka tgk Biggest Loser kat HALLMARK channel tu yg tiap2 petang kul 7-8pm dia ulang season lama2 pastu hari selasa dia tayangkan latest season n kalau tak silap skang ni season 6.. ..

so dikesempatan ini kalau ada sapa2 yg malas nak tunggu hari2 nak tgk series tuh..pastu yg latest nak kena tunggu hari selasa baru bleh tgk blehla dapatkan dari saya.. kerana

saya ada menjual The Biggest Loser TV series, and offer kali ni adalah FULL SEASON 6 (sedang ditayangkan) & SEASON 7 (yg belum ditayangkan lagi) dgn hanya RM30 termasuk pos.. utk kedua2 season itu.. sgt murah n bleh la tgk ulang2.. bg bersemangat sikit nak turunkan berat.. konon2 la kan..

jangan jadi macam saya.. tgk BIggest Loser sambil makan.. :P

so kalau berminat leh email di mydreamweight@yahoo.com

lupa nak cakap.. CD2 ni anda bleh tgk samada di TV ataupun di PC eh..dua2 pun boleh..

season 8 pun ada tapi ondaway...

ok tu je.. zasssss....

Thursday, October 8, 2009

TBL - Final Weigh In

Salam,

as promised today saya akan bgtau cara2 dan syarat2 yg diperlukan utk anda semua ikuti bg final weigh in TBL Contest ini.

1) Anda dikehendaki menimbang berat anda pada hari JUMAAT 9 October 2009, dan resultnya harus di EMAIL pada saya selewat2nya pukul 11 malam hari tersebut. Result yg dihantar lewat dari hari dan waktu tersebut tidak akan diterima.

2) Pada masa anda melakukan final weigh in tersebut, anda dikehendaki meletakkan sebatang SUDU di tepi weighing scale anda, ini adalah sebagai bukti yg berat anda adalah yg paling latest sekali dan khas utk TBL Contest ini. :) dan macam biasa snap gamba weighing scale tersebut bersama berat anda dan emailkan pada saya okay.. :) sila rujuk contoh dibawah..


3) Itu je syarat2nya..tak susah pun kan? :) goodluck eh..


anyway ada sapa2 gain weight? eheheh ayoooo...

yang mana terasa2 naik berat tu..sempat lagi kot nak turunkan berat.... lepas baca entry ni.. terus puasa..hehehe


tak sabar nak tgk final weight korang... ermm as for me.. hanyut kot..hhehee.. anyway b4 this saya ada bertanya pendapat semua..samada nak buat gath atau tidak... nak sambung contest atau tidak.. well... ada yg nak buat gath...n ada yg taknak.. terpulang pada u all sebenarnya..

anyway ni list denda yg korang kena bayar.. actually i was thinking.. duit registration tu terpulang samada nak bayar ke tak, plan asal saya kalau ramai yg join, duit registration tu adalah utk gath n tshirt, mmg ramai yg join tapi memandangkan ramai jugak yg mcm tarik diri je so saya serahkan pada korang semua yg masih setia eh.. kalau nak buat then kita kumpul duit tu.. kalau taknak buat then abaikan jek la.. saya tak kisah :)

..tapi duit denda tu..saya rasa perlu bayar..sebab itu adalah denda korang gak yg naik berat kan.. n dun worry.. the money is not for me... tapi saya akan jadikan ianya sebagai hadiah utk contest ini jugak..

Anda bleh refer chart diatas utk rujuk berapa denda yg anda perlu bayar... saya hanya mengambil kira denda sehingga bulan 8 sahaja, bulan 9 saya abaikan :)... so kalau dicampurkan semua ada la total RM230, provided semua org bayar la kan..kalau ada yg tak bayar then jadi kurang dari itu la kans.. and the money akan dijadikan hadiah bg 2nd or 3rd place.. or maybe kita bleh buat semua org dapat hadiah.. sebagai tanda kenangan...

the registration fee, terpulang pada anda semua eh.. nak bayar buleh..(kita jadikan hadiah gak)..taknak bayar pun boleh... no problemo :)

Last but not least..thanx for everyone`s participation, and who will be our Biggest Loser? Just wait n see la yer.. :)

p/s: Syukur alhamdulillah.. akhirnya.. :)

to Hafezah, i still owe u ur crocs la dear.. so sorry.. will deliver it soon.. being bz lar :(

Friday, October 2, 2009

FINAL WEIGH IN


Salam,

thanx to those yg dah bg komen n pendapat masing2..

ok kira agree la eh kita buat final weigh in macam biasa di rumah..

tapi since ni adalah weigh in yg terakhir so ada sedikit kelainan eh..

yg mana yg dah antar result b4 ni..thanx a lot..tapi saya tak amek result tu utk final weigh in eh

please take note this :

1) next week hari khamis pagi (8/10/09) saya akan buat announcement di blog TBL ini dan maybe di blog saya jugak.. cara2 yg saya perlu anda semua buat utk final weigh in.. so anda semua kena aware la eh..

2) pagi khamis tuh..tunggu update dari saya... hanya final berat yg mengikut syarat2 yg ditetapkan pada hari khamis itu akan diterima utk final weigh in result.. orait bebeh.. :)

3) jadi takdela sapa2 ngelat ngan berat masing2 nati... erkk ada ke yg ngelat? takde kot.. cuma saje je ngan cara ini dapat memeriahkan TBL final weigh in kita..

4) so jgn lupa okay... hari khamis pagi.. alert dgn update dari saya utk final weigh in result!!!

5) so ada lagi beberapa hari utk anda diet.. sebab saya hanya perlu berat anda pada hari jumaat 9/10/09 !!!! utk kiraan final weigh in.. tapi kena tunggu arahan...dan arahan itu hanya akan diberi pada hari khamis 8/10/09..


ermm faham kan.. hopefully la..hehe kalau tak faham bleh tanya..ada masa seminggu lagi..so kalau ada kawan2 yg tak dapat nak online..takdapat nak jenguk blog.. tolong inform dorang eh.. hari khamis pagi kena jenguk gak blog, utk arahan final weigh in..

GOODLUCK GIRLS... LUV U ALL....

Thursday, October 1, 2009

Announcement for all Contestant!

Salam

Seperti yg anda semua maklum kita dah sampai ke penghujung episode diet utk 1st season ni..( ada 2nd season ker?) dan saya memerlukan berat anda yg terakhir utk saya umumkan winner dia ..TETAPI.... saya memerlukan pendapat anda semua eh..

1) nak buat final weigh in masa gathering ker? Dan bila agak2nya nak buat gathering tuh? dan korang boleh ker attend gathering tuh? atau.....

2) Buat final weigh in macam weigh in biasa anda di rumah..tetapi ada syarat yg akan saya tetapkan kemudian..

3) Hadiah yg dijanjikan hanyalah utk satu pemenang jer... tapi kalau anda semua membayar duit utk gath tu... dan juga denda2 yg telah dikenakan.. maybe kita akan gunakan duit tersebut utk hadiah no 2 and 3... so terpulang pada anda semua utk decide.. or maybe kita akan simpan sikit denda tersebut utk hadiah 2nd season kalau ada lar.. taknak takper.. semua terpulang pada contestant ehh..

4) korang nak ke buat 2nd season??

so please comment kat sini eh.. senang sket nak tgk.. kalau nak email adalah sangat lambat utk saya tahu the feedback..

COMMENT DARI PEMINAT2 TBL amat2 dialu2kan..

Monday, August 31, 2009

TBL results update

Salam..

sorry for the long silence...

bz and lazy as well..

lagipun tak cukup result nk update coz some of u being bz.. so tak sempat nak bg result

but its ok..sib baik dah inform me awal2.. :)

ok dis time saya update semua result2 yg dah termiss..

incase kalau ada result yg tak sempat saya update dalam chart dibawah sila email later ok..

berakhirnya bulan august ini maka tinggal lagi sebulan or 5 weeks lagi utk our final weigh in..

remember our last day of weigh in will be 30 sept 2009.. and insyallah i shall announce the winner by 2nd october 2009..

*click the image for larger view


okay ada few results nak share..

1 ) Biggest Loser for week 10 - GRACE - with % of weight loss 2.15%

2) BIggest Loser for week 11 - EZZA ERISA - with % of weight loss 2.36%

3) BIggest Loser for week 12 - Nomi - with % of weight loss 1.67%

4) BIggest Loser for week 13 - POCO2 - with % weight loss 3.51%

CONGRATS to all :) great effort...

ok and now i wud like to announce our top 5 Biggest loser candidate.. ni bukan official eh... cuma untill today these are the contestant yg bakal menjuarai our Biggest Loser contest.. tapi dun forget kita ada 5 more weeks to go..so the result might change.. hehe mungkin bertukar resultnya..kita taktau kan.. so pulun2 la diet..

setakat ini... the highest % of weight loss as at 28/8/09 compared to the 1st weigh in :

1) POCO2 - 12.42%

2) NOMI - 11.36%

3) SOBBY - 7.92%

4) REGINARHEA73 - 7.56%

5) KAK YANGZ - 7.25%


once again congrats... so yg lain masih buleh kejar mereka2 ini kerana ada 5 minggu lagi.. :)

incase kalau u all lupa the prizes for our The BIggest Loser Blogger Contest ini :

SERINITY SPA
SERINITY SPA - 6 Hours Package which includes :

1. Intensive Brightening Facial

2. 4 Steps Spa Full Body Treatment :
- Herbal Steam
- Full Body Massage
- Full Body Scrub
- Milk Bath

3. Pedicure & Manicure

COST : RM 400 ( Normal price for this package is RM700)
Valid kat mana2 branch Serinity Spa
Sponsored by Kaseh



KEBAYA/KURUNG BATIK


KEBAYA/KURUNG BATIK/Lace - Sepasang Baju kebaya/kurung batik/Lace (Belum Jahit)
Lebih kurang spt contoh kain didlm gamba diatas.
Sepasang je tau..saje letak 2 gamba bg meriah sikit nampak :)

COST : RM 200
Sponsored By Mama Kaseh (haha hasil bodek yg berjaya)



MAKE -OVER : By Makeup Artist




MAKE OVER : BY Make Up Artist (Amy Meera - Sentuhan Derina Team)
Astro & TV3 punya MakeUp Artist ni..(assistant jer wakakakak)
After penat diet, Dah kurus nati, kita makeover laa..sebagai kenang2an..
Gamba kat atas tu before n after MakeOver..Selalu makeover time nak kawen je kan..
This time jadi Winner TBL pun kena makeover..
This is the reason i ask for ur picture :)

COST : RM 150
(Puas ku Bodek AMY, and pasni nak bodek EYRA pulak utk buat makeover for 2nd n 3rd place )
So ni pun SPONSORED by AMY.. Thank U so much!

------------------------------------------------

itulah antara hadiah2 yg bakal dimenangi oleh peserta TBL contest kita.. so dun ever stop dieting okay gals...

there are few prizes yg masih available spt BUkit merah Laketown resort and ada few items lagi yg belum di giveaway... insyallah saya akan adakan TBL challenge tapi tgk keadaan eh.. kalau takde challenge then saya akan includekan dalam Grand prize TBL nati..

okaylah.. yg mana masih hutang result ngan saya tu please email me okay.. kalau nak tarik diri pun email saya eh.. saya tak kisah..tak paksa pun :).. cuma saya nak pastikan berapa org yg tinggal utk saya order tshirt TBL nati.. :)

okayla selamat berbuka to all.. good luck...


p/s: TBL dah sampai ke penghujung.. nak sambung lagi ker? :)

Monday, August 10, 2009

TBL Calorie Challenge WInner


Salam..

Sorryy for the longggg silence... being bz n lazy... :P

ok just nak inform the results for previous weigh in and also the TBL calorie challenge winner!

Before that..i wud like to inform our Biggest Loser for week 8

WEEK 8 Biggest Loser - SIENNO
with % of weight loss 2.14%

congrats dear.. sowwy for not announcing it earlier...being very da busy last week!


and for last week Biggest Loser @ week 9

WEEK 9 Biggest Loser - NOMI
with % of weight loss 2.40%

Congrats dear... keep it up wokay..

and finally our TBL calorie challenge Winner...goes to.. :

HAFEZAH ZAINUDDIN

with % of weight loss - 5.31%

Congrats dear....sorry to hear about abeed.. hope he`ll get well soon..

Please email me these details to claim your prize eh dear..

1) CROCS design
2) COLOR
3) SIZE
4) Mailing address



p/s: Dont ever give up ok gals...!!

Wednesday, July 22, 2009

THE BIGGEST LOSER ASIA!!!!





Gud news for u guys! Kepada sesiapa yg interested nak join The Biggest Loser Asia, drg akan buat audition. Here is the details :

Date: Saturday 1st August.
Time: 10am – 4pm
Venue: Fitness First The Curve


Call-back for successful applicants
Date: Sunday 2nd August.
Time: 10am – 1pm
Venue: Fitness First The Curve

For more info log on to http://www.biggestloserasia.com/


Guys! What are u waiting for? Cepat register sekarang!!






- ok ni entry copy paste dari blog mel... thanx mel for the info...

so.. to all TBL contestant... jom kita terjah THE CURVE.. join TBL ASIA!!!!!

Tuesday, July 21, 2009

TBL Calorie Challenge Prizes

Salam..

As promised.. dis week im going to announce the prizes for Calorie Challenge.... Selepas dok pk2 mana yg besh n worth dieting..and dok pk which one u all might love..(actually myself yg suka sgt CROCS ni heheh ) so..ive decided to give CROCS for our TBL Calorie Challenge winner.. at first ingat nak bg parfum.. tapi takper..simpan utk next challenge.. so hopefully u all happy ngan gift ni eh..

C for CALORIE CHALLENGE...

C for CROCS :)


The winner may choose mana2 Crocs design above.. actually there are more designs, malas nak upload.. and if taknak win the prize utk diri sendiri ..bulehla pilih utk org lain.. manalah tahu nak bg Boyfriend ke.. Hubby ke.. anak2 ker.. its all up to u.. oh ya crocs ni sgt selesa eh.. rasanya semua dah tahu.. so bolehla melaram raya nati..

so.. dietlah eh.. may the biggest loser wins... :)


p/s : totally admire the Cyprus Crocs.. :)


7th week Biggest Loser


Salam

Our Biggest Loser for last week is..


HAFEZAH ZAINUDDIN

with % of weight Loss - 2.65%


Congratulation Cik Jah..

Keep it up.. :)


Sorry takde hadiah.. hadiah ada utk Calorie Challenge nati.. so dont stop dieting okay... :)

Monday, July 13, 2009

TBL Booklet

Salam..


Utk member2 yg interested nak beli TBL booklet 21 days Calorie challenge aritu..saya da post eh tadi... hehe finallly.. morning break tadi kluar kejap beli paper semua pastu ngular kejap office hour tadi print comel2 ur booklet pastu lunch tadi binding n post.. alhamdulillah..settle dah..kalau tak, susah hati den dari harituh tak post2...

to those yg masih berminat nak booklet sempoi tu blehla email saya eh.. at mydreamweight@yahoo.com , charges tak mahal pun.. RM8 je.. anyway booklet tu pun simple je sebenarnya ..just a challenge for TBL contestant.. hopefully semua loss weight manyak2.. :)

all the best to all.. including me lor... :)

6Th week Biggest Loser

Salam..

Happy Monday to all..

Just to announce our Biggest Loser for Week 6..

REGINARHEA

with % of weight loss - 4.01 %


congratulations to reginarhea ...

Regina recently has been admitted for fever. Please get well soon dear..(Doa from all of us)

As u all know we have started our TBL Calorie Challenge last friday 10th July 2009. To those who havent received their booklet, please make sure to take note what u have eaten and what exercise u guys did last weekend wokay... :)
Dont stress urself bout dis challenge..it is for fun only... yet useful also for our diet :)


p/s: i will send the 2nd batch booklet soonest after lunch today eh.. baru nak print.. :P,so sorry pada yg da request since last week..saya lupa nak bawak balik my copies so takleh nak photostate..pastu thumbdrive pun tertinggal kat opis.. takleh nak print..today i will print n post wokay... buat laju2 ni :)

Wednesday, July 8, 2009

TBL - CALORIE CHALLENGE


Salam..


Our TBL challenge for this time is CALORIE CHALLENGE.

1 - We will provide you a 21 day diet booklet for FREE to each participant which has been delivered by pos Malaysia. (So sorry I am only able to sent the booklet by regular post) It will reach your house by the end of this week or next week.


2 - Inside the booklet contains formula on how to calculate your own BMR & DCR ( an example have been given to you ). Please calculate your own BMR & DCR for this challenge.


3 - The Challenge is to lose 3kg in a week. Please refer the booklet on how to lose 3kg of weight in a week with the help of consuming and burning the right amount of calories. The more calories you burn than your daily calories needs, the more success it will be.


4 - This challenge will start on 10th July 2009 until 31st July 2009.


5 - You will need to write down and calculate your everyday daily meals calories (breakfast, lunch and dinner) and also what type of activity you're doing to burn it. All info for reference is in the booklet and u may also search for your own info if needed.


6 - You can write and calculate your daily calorie need and activities before you sleep. This will make sure you don't forget or don't have enough time/forget/lazy.


7 - Yes, I know it's kinda hard. But, this is the reason we make this as a challenge. THERE's NO VICTORY WITHOUT SACRIFICE.


8 - Please be proud of yourself. Try not to cheat!! (yeah, you know what I mean :p )


9 - If you follow the instruction from the booklet you will be able to lose 3 kilos of weight per-week. InsyaALLAH, amin. At least we have tried it, right?

10 - The prize will be informed later. I have few items in mind but still haven't figured it out which one to give for this challenge, sorry guys. Maybe next week ok and it is worth winning. Trust me. :)

As usual the person with highest % of weight loss wins the challenge. Starting weight on this Friday, 10th July 2009 and ends on the 31st July 2009.

11 -Good luck to all participants and be proud of yourself. YAKIN BOLEH!! PASTI BOLEH!!

Since we are not sure when are you going to receive the booklet, and the challenge will start on Friday, so my suggestion is if you do not receive it by Friday then, you may need to write down your daily meals taken and daily exercise also and transfer the data once you received the booklet.


I have also provided a calorie calculator in this blog. U might want to have a look at it. It will help you a lot in this challenge.

Please refer calorie burn calculator and Malaysian Food online calculator given in this blog for your additional references.

Actually, I want to make the booklet smaller so it will fit in your handbag, easier to bring along to work or classes especially for working ladies or students like most of you(Including me :)), but I have changed my mind because to do that, I need to change the font and it is hardly can be read. So this is all I can give. A sempoi TBL challenge booklet,:) Hope to see huge weight loss in this challenge.

For your eyes only, The TBL challenge book specially brought to u by TBL malaysian blogger team, hehe i know you guys are curious about the book so i`ll show u part of it okay..tadaa...


p/s: To my CH, thanx for the help.. appreciate it much dear, luv u.and also credit to Kevin Zahari`s website and other diet website ( too many names to mention) for great diet info. Appreciate it much.

Final Delivery

Salam

okay, today is my busy day.. hehe actually since semlm.. ive been busy making copies for the TBL book challenge n today busy on the road pulak.. haiya long story woo..

ok firstly my intention is to post ur book by courier or post laju..i really want it to reach u guys by friday.. so by hook or by crook i hv to mail it by today la kan..

but the bookstore lambat pulak binding the book.. nak binding 25 buku nipis2 pun lembab, padahal dah sent for binding since semlm lagi.. finally tghari tadi siapla 25 pieces TBL book challenge ni..


colorful lagi.. haha ada merah, pink, brown, yellow n green kot.. tapi yg green tu takde chop TBL kat front page sebab takleh print.. but still the content are all the same..dun worry..and mind the workmanship.. i did it all by myself woo..except for the binding part la.. so kalau ada senget2 ke maafkan la hamba...did it in a hurry la babe..

anyway ni nak citer ni.. at first i want to courier ur book tau sampai dah siap print address sorang2 comel2 siap lekat kat envelope lagi. Mula2 ingat nak guna office nyer courier service jer tapi dorang bleh collect esok and price for each mail rm6.60, haiyaa mahal gak eh.. budget like RM4 each je...

then i went to the Post Office, ingat nak beli pos Express je cost bout RM4 sekeping kan.. lepas amek nombor tunggu dekat sejam last2 clerk tu bgtau dah habis.. sakitnya hati.. balik office balik cadang nak amek je courier svs yg collect esok tu.. tapi jumpa kak Nora ( penyelamat dunia ni)..

dia kata, ``yg kau susah2 nak pos laju lah courier lah ni apsal... kau pi beli sampul surat ngam2 buku tu pastu tampal setem.. kan senang..sampai sama gak 3 hari je, kalau kau nak kuar g beli setem akak nak ikut.. akak boring kat ofis ni ha`` haha..tu kak nora cakap..

maka ngan gigihnya we all kuar la balik...padahal da kul 2 lebih dah tu..lunch hour da abeh.. ngular kejap tadi.. g bookstore beli sampul surat n setem.. n we all lepak kedai mamak...masing2 dok keluarkan balik buku yg earlier tadi dah lawa2 cun2 dalam envelope tukar ke envelope baru...( ni takde keja cari keja nama dia).. ada yg bertampal envelopenya dan ada juga by hand writing je..( ni dah malas la ni ) so hasilnya adalah spt berikut :


yg envelope putih tu dari awal2 dah print address, tinggal nak masukkan dalam pos express nyer envelope je ( konon2 la) ... sudahnya tukar kepada brown envelope tu with RM0.60sen stamp jer.. so kira i pos biasa je la ye kawan2.. i dont know when u all shall receive the mail.. tunggu je laaa :( so sorry for the inconveniences...

so thats the story.. hope u all will get the book soon.. tapi pos malaysia dah efficient skang kan.. tak mungkin sampai 2 minggu kan..? paling2 4 hari je kan.. aduhai...ampun..

ok camni.. i will tell u all bout the challenge insyallah tonite so u can prepare earlier.. and know what to do ..nati once dah dpt buku tu senang nak proceed with the challenge kan..kan ..kan..

all the best wokay..

Tuesday, July 7, 2009

Urgent


Salam..

To all contestants.. I need the postcode for all of your addresses. Some of you didnt give me your full address so itll be difficult for me to send the TBL challenge book.
If you get this message please reply at my email your full adress with the postcode asap. The latest by tomorrow morning ok. You may sms me and please include your name also ok... :)
I will post your book tomorrow and u may receive it at least by Friday or probably next week. InsyaALLAH.



Sunday, July 5, 2009

5th Week Biggest Loser

Click2 for larger view


Salam,

Our Biggest loser for dis week is..


RINIE

with % of weight loss - 2.64%


congrats rinie :), keep it up ok gal...

okay.. our next challenge will start on the next weigh in which is on 1oth July 2009. For the time being u may relax n enjoy ur diet as it is coz u might strive hard for our next challenge. It is an interesting challenge and healthy too.. really good for our diet and u might lose more than u expected.. hopefully...

I shall give u the instruction on our next challenge once everybody has received their `TBL challenge book`which is on the way ( sorry i havent finished making copies for all of u hahaha..hopefully by tuesday i shall courier it to everybody).. be patient okay gals.. :)

What is the prize for the next challenge? Havent decided yet what to give but for sure something special and worth winning.. :).will announce bout it soon..

Keep on dieting ok gals..


p/s : To those who havent give me ur result, u may do so by sending it thru sms first but still u need to email it later ok dear...

Friday, July 3, 2009

Weigh in day - 3 July 2009



Salam..

hai all.. sorry for not updating the blog..being busy lor.. biasalah awal bulan.. anyway just to remind u all today is our weigh in day.. so as usual..give me ur result as at today.. latest by midnite eh..
Hope to see good result from u all.. :)

Our next TBL challenge will start next week (10th july 2009) so be prepared.. :) . It is going to be a very interesting challenge and quite fun too.. but in order for me to proceed with the challenge.... i need a favor from u... please confirm ur mailing address to me asap. I just want to make sure that it is the same as the one u gave me for TBL registration coz for the next challenge i need to give u all this.....


So please confirm ur mailing address wokay dear... :)

ive got to go... so many work to do... argghh.. i wish i can just stay at home n relax.. haha :P

p/s: Luv u all

Sunday, June 28, 2009

Free Fitness Workshop by Kevin Zahari


salam..

Good news for all TBL contestant!

There will be a Fitness Workshop by Kevin Zahari... and it is free....! :)

Feel free to register yourself as soon as possible.. limited 40 pax only lor...

1st to register will get the place.. and i did register.. (laju je register tadi haha but not sure whether i get the opportunity... oh puhlizzz kevin..pick me pleaseeee)

so wat r u waiting for ladies.. hurry..join me..

The details are as follow :

FREE Public fitness workshop

Introduction

Join our FREE public fitness workshop to learn about everything from weight loss, exercise technique, nutrition and much more.

This workshop combines both theory and exercise sessions to help you answer any question(s) you may have, illustrate do's & dont's and also address the most common questions about fitness, nutrition, exercise, goal setting and much much more.

Upcoming workshop details:

  • Date: 25th July 2009 (Saturday)
  • Time: 11am - 2pm
  • Location: Yoga Studio, Celebrity Fitness, Bangsar Village II, Jalan Telawi, Bangsar, Kuala Lumpur, Malaysia
  • No of pax: 40pax
  • Freebies: Each particpant will receive a goodie bag from Celebrity Fitness, Adidas, etc...

workshop FAQ

Is it really free?

Absolutely. Together with our sponsors, we bring you this seminar 100% free of charge.

Will there be more?

Yes. Depending on the circumstances, we will be conducting these on a monthly basis.

What topics will be discussed?

Its an interactive seminar where we will address the most common question(s) everyone has from nutrition, weight loss, exercise, supplements and much more...

Workshop or workout?

Both actually. The workshop will include a workout & exercise session supervised by Kevin Zahri and Celebrity Fitness personal trainers. So come dressed to workout!

What will be included in the goodie bag?

The goodie will change from time to time.

4th Week Biggest Loser & TBL water challenge result


Salam...

Our biggest Loser for this week is....




NORA

with % of weight loss 5.19%

congrats to Nora.. :)


However to win our TBL water challenge contestant must achieve atleast 6% of weight loss starting from 12th June till 26th June, and after fully updating the result, unfortunately..nobody wins...

Congrats to Lily for great achievement during the TBL water challenge, with total % of weight loss 5.76%, nearly close to win the challenge. but dont worry, we shall keep the prize for next round... so keep on dieting..

And also congrats to everybody for the awesome weight loss... U can see ur own progress from the chart above...some of u loss atleast 3 - 10kgs in a month.. phewww.. awesome..!! :) it needs lot of courage to get what u achieved now.. so keep it up...

till we meet again in our next challenge... take care all..


p/s: stay tune for our next challenge.

Friday, June 26, 2009

Weigh in day - 26 June 2009


Salam..

Today is weigh in day...

As usual kindly give me ur result b4 midnite... :)

all the best ok...

Bukit Merah Laketown Resort for the Winner.. yeehaaa...



p/s : im happy for everybody..

Monday, June 22, 2009

3rd Week Biggest Loser

Salam..



Our biggest loser for this week.....is



MIMI

with % of weight loss - 4.25%


Congrats to mimi.. to win our TBL water challenge u need to maintain ur result n try to lose more ok dear.. :) ada 5 more days to go...

Utk minggu ni.. kita berada didlm minggu water challenge so saya expect ramai yg turun berat eh sebab challenge ini merupakan salah satu challenge yg berjaya mengurangkan berat iaitu % weight loss paling tinggi di US (TBL challenge version US blogger jgk) so sepatutnya kita pun akan berjaya menurunkan berat paling byk minggu ni.. (kita ada masa sehingga jumaat ini)
so mari pulun ramai2...

utk poco2, pillowww...and mimi of coz.. ur % dah reach 3% and above.. so try to maintain n lose more ok.. Bukit Merah Laketown Resort is waiting.... and to others also.. dont ever give up.. nothing is impossible.. who knows u might win the challenge... :)


p/s : never ever stop drinking water...more water.....burppp!! kenyang air.. :P