Monday, June 1, 2009

20 Final Contestant list

Salam, syukur alhamdulillah. Bila melihatkan jumlah contestant yg bakal sama2 berjuang pada tahun ni.. wow! sangat mengembirakan dan terima kasih atas sokongan semua.. antara bakal2 contestant yg akan membuat transformasi pada TBL contest kali ini adalah :

1) Nama :Sienno
Umur : 30, Subang Jaya
Tujuan : So fed up of being overweight, i just want to look good
Berat Badan : 72.5kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg dlm masa 3 bulan
Blog : http://lostincloudedsky.blogspot.com

2) Nama : Dcd79
Umur : 30, Sarawak
Tujuan : Sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy ingin mendptkan berat badan ideal serta lebih aktif dlm aktiviti sukan dan persatuan.
Berat Badan : 84.7kg
Berat yg ingin dicapai : 70kg dlm masa 3 bulan
Blog : http://dcd79anotherjourney.blogspot.com

3) Nama : Sobby
Umur : 25, KL
Tujuan : Sy ingin mengurangkan berat badan krn sy rasa bdn sy tidak sesuai dgn umur sy yg masih muda dan belum lagi berkahwin, sepatutnya kalau anak dara badan kena cantik dan sy juga ingin nampak cantik di hari persandingan sy pada bulan Nov nanti. Amin..
Berat badan : 72kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://sauberyna.blogspot.com

4) Nama : Leya
Umur : 22, Putrajaya
Tujuan : sy mempunyai latar belakang keluarga yg mempunyai penyakit diabetes dan jantung, jd berat badan sy mencapai tahap obesiti, sy ingin menurunkan berat badan supaya dapat mengurangkan risiko mendpt penyakit2 tersebut disamping ingin mendptkan berat badan ideal. :)
Berat badan : 72kg
Berat badan yg ingin dicapai : 65kg
Blog : http://leyanaaj.blogspot.com

5) Nama : Syamimi
Umur : 22, N.Sembilan
Tujuan : 1) Nak dress well (just like u wish for ur wedding dress)
2) Nak tunjuk pada orang2 yg selama ini hina saya
3) Nak increase self- confidence
Berat badan : 87kg
Berat yg ingin dicapai : 65kg dlm masa 3 bulan
Blog URL : http://motipersepsi.blogspot.com

6) Nama : Kak Yangz
Umur : 30 , KL
Tujuan : Saya masih bujang tapi badan dan macam mak orang! nak kurus slim...
Berat badan : 68.4kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg dlm masa 3 bulan
Blog : http://kakyangz.blogspot.com

7) Nama : Rinie
Umur : 25, Penang
Tujuan: Sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy bakal berkahwin pada awal tahun depan dan sy ingin sihat dan juga membolehkan sy berjaya didlm seni mempertahankan diri..
Berat Badan : 72.2 kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg
Blog : http://rinindamission.blogspot.com

8) Nama : Nomi
Umur : 25, Selangor
Tujuan : saya nak cantik dan sihat
Berat badan : 66kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://nakcantikdansihat.blogspot.com

9) Nama : Zulaikha
Umur : 23 , Selangor
Tujuan : sy nak slim dan cantik sebab sy nak kawen..wawawa
Berat badan : 106kg
Berat yg ingin dicapai : 80kg dalam masa 3 bulan
Blog :http://deheartyku.blogspot.com

10) Nama : Reen
Umur : 31, Kelantan
Tujuan : Ingin mengurangkan berat badan sebab utama ialah utk sihat (dah makin tua) seterusnya ingin nak tengok camner rupanya kalau saya kurus (tak pernah kurus)
Berat Badan : 120kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 100kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://missreen.blogspot.com

11) Nama : Reginarhea73
Umur : 36, Pahang
Tujuan : Ingin menguruskan badan utk tujuan kesihatan (penghidap radang sendi) dan kecantikan
Berat Badan : 78kg
Berat yg ingin dicapai : 65kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://kurusgemuk.blogspot.com

12) Nama : Kimiehaikal
Umur : 31 , Selangor
Tujuan : Sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy rasa berat badan sy naik membuak2 selepas melahirkan anak sulong sy dan yg lebih penting utk kesihatan sebab sy ni ader penyakit kronik.
Berat badan : 87kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 65kg dalam masa 3 bulan
Blog : http: //kimieheykal.blogspot.com

13) Nama : Kaseh
Umur : 34 , Selangor
Tujuan : Dah lama sangat simpan status gemuk. teringin nak kurus cantik supaya buleh pakai baju kawen impian saya
Berat : 117kg
Berat yg ingin dicapai : 70kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://transformasi2009.blogspot.com

14) Nama : Nora
Umur : 42, Nilai
Tujuan : Ingin mencapai berat badan ideal utk mengelakkan penyakit (Pernah dapat penyakit darah tinggi masa berat badan berlebihan)
Berat badan : 66kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg dalam masa 3 bulan
Blog : Under construction

15) Nama : Zel
Umur : 30 , Tg Malim
Tujuan : Saya nak jadi CUN GILER
Berat Badan : 120kg
Berat yg ingin dicapai : 80kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://loseweight-chaiyok.blogspot.com

16) Nama : Nita
Umur : 33 , Nilai
Tujuan : Ingin sihat dan dicabar oleh suami sebab dari dulu diet tak pernah jadi ..kali ini kena buktikan buleh...
Berat Badan : 96kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 70kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://hasanita.blogspot.com

17) Nama : Lily
Umur : 32 , Shah Alam
Tujuan : Saya nak kurus macam dulu-dulu
Berat Badan : 69 kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 60 kg dalam masa 3 bulan
Blog URL : http://lily280477.blogspot.com

18) Siti Alaina
Umur : 29 , Melaka
Tujuan : Menurunkan berat badan, nampak cantik dan badan sihat
Berat Badan : 78 kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg dalam masa 3 bulan
Blog URL : http://alainasofni.blogspot.com


19) Ezza Erisa
Umur : 29 , KL
Tujuan : saya dah puas jadi orang gemok dan rasa self confident kurang. Nak jadi orang kurus dan orang dengki dengan badan saya pula :)
Berat badan : 66 kg
Berat badan yg ingin dicapai : 53kg dalam masa 3 bulan
Blog URL : http://storyoftheloser.blogspot.com

20) Hafezah Zainudin
Umur : 28 , Kelantan
Tujuan : Nak jadi sihat, ramping, digilai ramai & berangan nak pakai seluar jeans saiz 27"-28" & baju saiz S-M.. teringin nak peha tirus
Berat badan : 72.5 kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg
Blog URL : http//hafezahzainudin.wordpress.com



Itulah dia peserta2 yg akan menyertai TBL contest 2009 yg sepatutnya dah bermula tapi saya delaykan sikit sebab ada peserta yg ingin join sekali cuma tak sempat nak hantar details.. utk peserta2 yg lain yg masih lagi belum bg details and gamba sila bg saya secepat yg mungkin eh sebab sepatutnya saya akan masukkan gamba anda sekali dalam entry kali ni tapi saya nak tunggu yg lain dulu eh..bg serentak semua ada gamba.. baru cun.. :)

kepada yg dah bg full detail n gamba ..terima kasih byk2..dan kepada yg belum..saya masih menanti..dan memandangkan ramai yg tak sempat nak bg detail berat yg latest..

Oleh itu jgn lupa..cepat2 la hantar gamba dan details anda wokay.. dan satu lagi.. pastikan anda rajin2kan diri view blog TBL ini utk latest update n cabaran2 diet yg akan diadakan.. (insyaALLAH)

ALL THE BEST TO ALL CONTESTANT...

5 comments:

POSH76 said...

to all the successful contestant...GOOD LUCK TO YOU ALL...& don't forget to share ur experience..aku lagi excited dari korang...

Azura said...

Alaaaa... kalo aku masuk, dah sah2 aku lar yg paling berat... Malu nyer... huhuhu... *OneiZa*

Mey Mey said...

xsabar!

ezza erisa said...

wah dapat masuk list gak..yea yea yea.... :D lebih menguatkan azam aku neh :D
sebab ramai geng
mohla kita berusaha ..selamat maju jaya semua :D

princessdHani said...

alaaaa... lambat la plak.. takpe... neway, all the best to all contestant.. :)