Monday, June 15, 2009

TBL - Water challenge

Salam...

Ok this week kita akan adakan satu challenge... simple but the most important actually. Most people amek sambil lewa facts ni termasuklah saya.. :p

for this week kita akan adakan WATER CHALLENGE.

semua org dah tahu tentang pentingnya air yg cukup utk mempercepatkan proses diet kita tapi ada juga yg lupa.. so minggu ni.. adalah wajib bagi semua TBL contestant utk completekan challenge ini..

Cara dia simple je.. actually semlm puas saya nak edit blog ni nak add pdf file tapi takleh so saya akan emailkan pada anda semua tips2 utk water challenge kali ni..

secara ringkasnya..anda dikehendaki minum air suam/sejuk kosong sebanyak yg mungkin utk minggu ni.. minimum sehari 3 liter.. makin berat makin byk kena minum air, rasanya anda semua da biasa minum air suam byk2 kan.. tapi kali ni wajib yer.. n sapa tak buat rugi besor...hehehe..

ok lagi satu.. utk minggu ni jugak.. anda TIDAK dibenarkan sama sekali makan NASI.. yerr nasi eh kawan2.. no rice for the whole week sampailah hari jumaat ini. anda buleh gantikan ngan carbs yg lain tapi bukan nasi.. buleh makan meehoon sup ke.. bkn mee eh.. and sayur sebnyk yg mungkin..oats ker, roti (whole meal bread) tapi elakkan makan nasi.. tak lama.. anda cuma perlu bertahan sampai hari jumaat aja. hari sabtu buleh mkn sikit bg yg tak tahan tu (kalau boleh tahanla eh) ..tapi lepas tu kena start stop mkn nasi balik sampaila ke next weigh in iaitu pada 26 June 2009 (Friday la macam biasa) :), kita hanya perlu pantang nasi selama 10 hari sahaja. ..

ok? buleh tak? pasti boleh kan.. 10 days with no rice and extra water! tu je challenge utk minggu ni.. and hadiah dia lumayan... TETAPI utk dapatkan hadiah ini ada syarat2nya... anda perlulah dapatkan minimum total weigt loss percentage 6% pada hari jumaat depan 26/6/09 (meaning saya akan kira % based on berat anda pada weigh in jumaat lepas and Jumaat 26 hb itu. ) bukan dis coming friday eh.. but still dis coming friday saya perlukan berat anda macam biasa utk rekod TBL..

cth : katakan berat Ika pada weigh in baru2 ini (12/6/09) ialah 100kg. Kalau Ika nak menang challenge kali ni harus dapatkan minimum % weight loss of 6%. So ika harus turun berat paling kurang 6kg dalam masa 10 hari. Dapat turun lebih dari tu syukur alhamdulillah. Jadi pada weigh in 26/6/09 nati Ika harus mempunyai berat 94kg utk menang hadiah challenge kali ni.

So tak kiralah samada anda mkn herbalife of JusDietmate or control food portion or tak kira la cara apa sekalipun anda diet.. minggu ni jgn mkn nasi n lebihkan minum air... dan exercise ..senang kan..

ok all the best utk semua..

oh ya lupa plak.. apa hadiahnya ekk..... ermm....

jeng jeng jeng !!


*BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT*




Percutian 3 hari 2 Malam (Studio Apartment ) di BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT

alahaii..gamba diatas adalah hasil google tadi..camtu kot rupanya..hehe bolehla takat nak bawak famili beriadah... oh anyway entry masuk waterpark je korang bayar sendiri la eh.. :P

Yer percutian ni adalah utk anda yg berjaya turun ngan jayanya pada minggu ini.. so work hard bebeh... saya terpaksa letak hadiah ni awal2 sebab saya baru dapat tahu yg booking harus dibuat sebulan awal... so kepada pemenang nanti haruslah beritahu saya bila anda nak pegi vacation nati dan saya akan buat booking... ok gitu? :)


p/s : sapa2 yg menang nati jgn lupa bawak saya sekali yer :P

13 comments:

dewicintadunia said...

baru baca hari ni....adeh...adeh...mcm mana ni..mlm tadi abru jer makan nasi....saya start esoklah kalau macam tu....10 days....saya cuba...

AmY-AdLi said...

amboi2... cm byk duit je sponsor2 cuti.
mac 187 jgn lupa haaa....

The Biggest Loser Team said...

amy : mac187 buat2 lupa :P

DCD79 : mmg baru post arinih entry tu.. so 10 days from today.. goodluck dear..

Zulaikha said...

wuhhh....mencaabar keimanan betul diz week nyee challenge...

bukit merah...here i come!!muahaha..

abes laa gue, marah contestant lain..ngee hee hee...

Cik_Nomi said...

dah tau dah sape menang.. =p

6% dalam masa 10 hari macam impossible je for me.. haha.. kuar keje kul 6.45pg sampai umah paling awal 6.45pm. malam sls ngn jumaat swim..mlm isnin ngn rabu ngaja tusyen. mlm khmis overtime. sabtu ahad..activity tak menentu.. ok.. so bile lah nak workout gile2 sampai turun 6%=3.84kg..

Dilily said...

Wow hadiah umayan..... kita tengok siapa yang kena....

Mey Mey said...

wah...dah rasa bersemangat balik nih....
:D

ezza erisa said...

dun think will win this...tapi takpo
will try hehehe

akuMESTIkurus said...

alamak..baru terbaca be...arinih dah makan nasik dgn jayanye..hehehe..esok mula ek..no rice kan..banyak minum kan..banyak nak kena turun ni...dkt2 5 kg..tapi Bukit Merah punya pasal cube jee...gud luck every body

gebu's fairy tales said...

wow hadiah lumayan! tapi 6% tu rasa macam amat mustahil!! uwaaaa tak merasalah acik nak ke laketown tu...

Mummy Zuan said...

alahai..baru stumble upon hari ni...ruginya tak jadi contestant..ble lagi ke?apa syarat2nya nak jadi contestant ni?

POSH76 said...

aku maulah itu hadiah..aku leh ajer tk makan nasik & minum air bergelen2....

Mey Mey said...

mummy zuan meh kite tlg jwb utk pihak TBL team..
dah tutup try dlm bulan november nanti erk..

tp nak jadi penyokong amat2 dialukan...