Saturday, June 13, 2009

TBL - 2nd weigh in result

Salam,

Thanx to all contestant yg dah bg result b4 midnite semlm. Commitment yg sgt bagus. Yg belum bg lagi result tu saya pasti anda ada alasan tersendiri yg tak dapat dielakkan utk menghantar latest result anda.. ok jom kita tgk result terkini contestant utk minggu ni..

*click for larger view

Minggu ni saya dapati yg mana telah naik berat last week turun berat pada minggu ini dah ada pula yg turun lastweek naik pulak berat minggu ini..biasalah adat diet tapi kalau boleh kita kena usaha lebih utk turunkan berat n jgn naik2 dah.. rasanya contestant tidak cukup bersungguh2 minggu ni, tapi saya fhm sebab minggu lepas masih lagi cuti sekolah, masih lagi penuh ngan jemputan majlis perkahwinan, ada yg pegi cuti2 malaysia so diet agak kelaut kan.. tapi minggu ni saya harap kita semua akan usaha lebih. Kalau contestant The Biggest Loser dalam tv tu boleh hilang 27lbs = 12kg per week, pasti kita pun boleh kan..kena usaha kasi lebey sikit...

tapi so far berat average yg turun dlm masa 2 minggu ni kira memberansangkan jugak.. 1kg per week, kalau maintain sebulan dapat atleast 4kg..not bad kan.. keep it up ladies...

as u can see dalam chart diatas, yg kaler purple tu still hutang saya latest weight, so since closing date lastnite so anda tak entitle utk dapat prize for this week walaupun % weight loss anda tinggi, saya nak mintak pendapat semua wajarkah saya mengenakan denda bg yg lewat hantar result ni? hhehe.. amacam? just a thought..tak setuju takper.. tapi denda naik berat tetap ada...

Ok dikesempatan ini jugak saya ingin memperkenalkan contestant baru bg TBL contest ini. Actually ramai yg bertanya tapi bila saya open invitation tak ramai pulak yg nak register cuma 5 org ahli baru yg mendaftar.. anyway selamat berjuang yer POCO2, CIK JELITA, PILLOWWW, SILVERGAL and NOOR. Berat yg anda bg baru2 ni adalah starting weight anda eh..so your 1st weigh in will be next friday bersama rakan2 TBL yg lain. Welcome to the club! :)


p/s : Makin ramai contestant makin bersemangat..

5 comments:

Mey Mey said...

boleh jugak denda :)
Untuk tambahkan disiplin dan komitmen.
Tapi sy nak mncadangkan gak bg yg xdpt anta
tru online bleh bg option x mcm hantar mms ker?

Mey Mey said...

kak biggest 'gainest' mingu ni xdapat adiah ker
haha!

The Biggest Loser Team said...

bleh aja anta mms... janji anta result tepat pada masa.. biggest gainer jgn ngader2 dapat adiah..hahah tak digalakkan langsung naik berat :P akak 1st week dah naik hhahahaha

Zulaikha said...

ika rase wajeb denda...coz buat contestant lain tertunggu2 result aje...
huhu..
kesian kak kaseh gak..kak kaseh sorg jer yg organize...kne consider host jugakk...
hope semua beringat2 laaa..

POSH76 said...

congrate untuk IKA...cayalah ...menang lagi...keep it up tau...

Kaseh ko jgn stress sgt beb..nanti berat susah mau turun beb