Tuesday, June 29, 2010

TBL2 - 3rd Weigh In

Salam...

kejap je dah akhir bulan kan.. rasa macam baru je kita start diet awal bulan arituh..dah akhir bulan..
so hows everybodys diet? akak ni diet tenggelam timbul ..bila tension sket akak mkn.. tu yg payah sgt2 tuh..
anyway macam biasa, delay sokmo.. nak announce Biggest loser for 3rd weigh in dan akan menerima cash RM50 dari akak sempena besday akak yg makin tua ni..ahaks..

kita view chart dulu...

dan sekali lagi.. tahniah buat

Yusairi (Uchi)..

Congratulations!!

Total loss : 3.1 KG

Percentage of weight loss : 3.63


ermm 3kg seminggu beshnyaaaaa!!! macam mana la uchi buat eik.. akak lum berkesempatan nak view blog2 contestant ni lagi..dan mmg nak letak blog add korang kat sini..insyallah nati akak letak eh..so bleh la rakan2 lain view diet program korang..

ok kat sini akak nak share something yg Uchi bg akak last week dan mmg berkesan bg akak... sebab menu ni sgt simple and akak takde rasa lapar pun.. so uchi akak mintak izin share menu uchi bg akak arituh kt sini eh..

Menu Diet Uchi :

Breakfast : Meehoon sup @ Bijirin sarapan + HL Milk

Lunch : Sup Sayur @ Ayam @ Campur

Dinner : Tom Yam sayur @ Ayam @ Campur

Snack : Sebiji Apple & air suam

Sebelum makan dan selepas makan segelas air suam..


Uchi ada bgtau akak arituh.. makan 4 kali sehari tapi dgn kuantiti yg sikit.. erm akak dah cuba kat ofis..mmg berbaloi..sebab kalau kita tahan2 makan nati akan mendorong kita utk mkn lebih kan.. so korang try la menu kat atas tu.. sedap2 pun sedap.. tapi jgn lupaa EXERCISE kena ada woo... eheks..

okla uchi..nati sms akak acct no maybank eh.. akak nak bankin duit ...hehe..

daaaa.. happy dieting semua.. next weigh in.. 30.6.2010 (esok ) :P


p/s : uchi, akak tak sempat nak g membeli belah hadiah utk 2nd weigh in arituh.. so akak ingat akak bank in jer another 50 utk prize last week eik... so total for u will be RM100.. enjoy dieting dear...

2 comments:

Cikgu Ucie said...

Salam semua!..em..^_^..xkpe kak.apa salahnya kalau ilmu sy yg sedikit ini kita kongsi sama2 ( ilmu kita umpama setitik dakwat yang dititiskan ke laut manakala laut ialah umpama ilmu Allah SWT.) Di sini cikgu uci nak share transformasi TBL 2010 yang sebenar yang mana sy kagum dengan yang lelaki baju putih sebab mcm cikgu uci nie..dia contestant yang paling berat sekali dalam TBL manakala saya dlm TBL MB, hehe. sila click bg yang berminat.
http://www.youtube.com/watch?v=OEu5Xiwy0ao

Diana MDP said...

tq fr updating kak kaseh, yeah tahniah buat cikgu uci,dia sgt bersungguh2 tu, its worth it ! alamak baru tau next weigh in session besok..uwaaaaaa..