Monday, December 7, 2009

The Biggest Loser Malaysia Blogger Season 2

Salam..

lama sepi blog ni.. hehe sebb biasalah saya active di Transformasi2009.. :)

ok setelah lama menyepi kan diri.. sbb bz tersgt n ramai yg email tanya bila nak buat TBL Bloggers 2nd season ni.. sebenarnya bukan taknak buat tau...tapi saya takut tak boleh nk bg komitmen... yerla TBL ni kena update weight contestant weekly.. pastu kena ada byk idea apa nak buat utk weekly challenge tu.. rasa macam tak termampu nak handle... tapi kena ada penyuntik semangat gak nak kuruskan badan... sebenarnya TBL ni diadakan dulu pun supaya ada geng sama2 diet..baru besh kan..

and nasib baik zel anjurkan 99HTN, kira tak berhenti separuh jalan je perjalanan diet..tapi still tak terikut gak syarat2nya.. aduhai..ampun zel..mmg kadang2 tuh teringin sgt nak mkn nasi.. tapi diet tetap diet..

so anda semua tahu kan..TBL Asia dah seminggu start... and kalau saya tak silap dgr masa iklan TBL asia last week.. masa weigh in session dorang..ada contestant yg turun sampai 12KGs!!!
serious....percaya atau tak seminggu bleh turun 12kgs.. saya percaya sebb kalau tgk cara dorang workout.. and dgn pemakanan yg betol...mmg tak mustahil bleh turun byk tuh..

so saya dgn ni..bersemangat nak tanya kawan2 semua.. korang nak tak buat TBL season 2? meaning kita sama2 ikut diet macam TBL Asia tuh. dorang pun baru start seminggu kan.. mmgla takkan boleh turun sebyk dorang sbb tumpuan dorang mmg kearah nak loseweight jer..so pagi petang siang malam dok workout.. tapi kita ada life yg harus diteruskan..ngan kerja.. family.. tapi atleast...tak dapat turun 12kgs seminggu.. dapat turun 2-3 seminggu pun kira ok kans.. kita amek semangat dorang.. macam mana? korang nak tak..

the reason saya tanya ni ialah..saya cuma nak contestant yg betul2 bleh bg komitmen... bleh bg weight tiap2 minggu, bleh ikut challenge yg diberi.. sebb kalau korang macam nak taknak jek.. letih ahkak ..:).. so kalau ada sapa2 yg betul2 berminat.. bleh leave comment.. kalau rasa cukup org..then baru kita buat season 2.. if not then..kita diet sendiri2 la jawabnya..hehe.. so terpulang kat korang...

Majulah TBL utk diet kita..ahaks..


p/s: Leave comment ok kalau berminat..

40 comments:

june_aida said...

Best gak kalau buat TBL II. Yang dulu tu saya dapat tau pun bila dah separuh perjalanan. Hmm..nak buat sendiri macam malas. tapi kalau ada ramai2 besh la sket.

Faizah_Haris said...

teringin nak joinn...bleh ke kalo peserta 99htn ni join ek? hehehe

Mimi Sharif said...

salam,
akak...
sy nak...
nak...
nak...
sanggup memberi komitmen...
utk cabaran 99 hari tanpa nasi pun masuk....
insya-allah, xder masalah komitmen

Mimi Sharif said...
This comment has been removed by the author.
Mimi Sharif said...

salam,
akak...
sy nak...
nak...
nak...
sanggup memberi komitmen...
utk cabaran 99 hari tanpa nasi pun masuk....
insya-allah, xder masalah komitmen

Ida chubby said...

kak kaseh...kita pon berminat...tapi leh explain details sket x rules dia...nak update weekly kita x ada masalah cuma yang challenge2 tu camana? :)

Cik_Nomi said...

wah...ini mmg menarik.. semenjak lepas tbl 1 berat mantain je.. takmo turun2 dah..susah arh camni.. huhu.. klu ade tblII mesti best.. tapi untuk tidak membebankan k kaseh sorang..k kaseh lanteklah committee.. n lantik trainer jugak.. trainer ni boleh carik dari kalangan orang2 yang telah berjaye kurus.. nak best lagi kite bagi grup.. baru lah ahli grup lain buleh jaga kawan2 lain..

ps: k kaseh ku sayang.. sy baru bankin denda tbl 1..lupe je manjang..klu ingt takdok depan internet pulak.. sory ek..

Mia-Ina said...

nak tau syaratnya....sokong..sokong..

Moments to Remember said...

saya mau join bole? bolehlah...bolehlah....

YoOsH said...

saya interested!!!
saya baru join celebrity fitness.. harap2 kalau aed tbl nih, semangat laa nak ke gym...

farah said...

saye pun beminat sgt kak kaseh..kak kaseh gtau laa rules2 dia..betul kata cik nomi tu,bg grup..so,kwn2 dlm grup bole jaga antara satu sama lain n setiap member dlm grup akan rasa lbh disiplin n akn bg komitmen pada grup dia..cthnya,dia akan rasa besalah kat grup dia kalo langgar rules yg ditetapkan tue..

bpharm06 said...

err..camne nak masuk? kalo BMI in range masih dikira gedik tak? HAHAHHAA

I had shed 7kg previously tapi sekarang naik baik 2kg. T____T

jadi sangat sedih dan nak masuk something. :D

bila TBL ni start? :)

s.c.h.u.l.t said...

eh terleave comment guna blog kelas plak. :D

I'm schult. berminat nak join. :)

http://syud.blogspot.com

lily_i-me said...

kak.. saye nak join gak... saye dah lame tunggu bile akak nak wat tbl 2.. bile akak nak stat? (dah semangat dah ni.. hehehe)

applepie said...

sayer pun nak join jugak..!!!
berkobar2 nih...
cd aerobik pun dah beli dari kak zel.. :)

Nur Aida said...

Nak joinn jugakk!! :)

Tgh berdiet jugak ni, tapi berat tak turun2 huhu

Anonymous said...

saya pun nk join. nak something motivate nak amalkan hidup yg sihat..

Dyg said...

nak join... klu da start bagitau sya ye...

gebu's fairy tales said...

kak bekas peserta leh masuk tak?ekekeke..tamak gue

cik zana said...

waa, beshnye..

if jadi nak buat TBL2, saya nak join gak tau k kaseh.. itu hari masa TBL1 dah termiss jauh sgt.. so mampu follow dr kejauhan je la..

;-)

Nashilda said...

saya pon mau..skang ni pon tgh 30 days w.o nasik ni..x sempat join 99 la..ngant nak join ni..buat ye!i follow u tau!

s.h.a.d.h.i.a said...

nak join gak... kalu jadik, drop msg kat blog saya ya.. tq

Nadia Yuna said...

masih open ke dis TBL? nak join jugak.

Nadia Yuna said...

sis, i'm interested to join =)

YoOsH said...

macam mana? nak buat ker? nak join tauu!

Ezora said...

Salam...
nk joint gak...mmg berminat nih...dah joint 99HTN, dah abih 3 Day detox Diet Plan (3DDP). Alhamdulillah semuanya berhasil la walaupun turun x la byk sgt ...at least turun gak la...
Bila nk start nih...

Mummy said...

Salam akak..sy pun nak join gak...

Lis said...

mau jugee :)

"Asma" said...

nak join gak..dh lama tgu tbl2 sbb masa tbl 1 dlu xsmpat join..

UMILIYA said...

salam...sayer nak joint gakkkkkkkk tengah semangat mengiler ni hehehe...poco2 leh turun gak kan kan kan

syida said...

salam....Idah pun dah join jugak....akan bagi 100% commitment nanti

syida said...

Nak join, nak join jugak

suhida said...

slm,na join jugak.leh tau pe syarat2 na join tbl blogger ni?klu jadi buat,drop off msg ye.

mamashasha said...

salam...sy pun berminat...maybe kalau wat gini ade spirit lebih sikit nk loose weight...huhu

AdyShaRiz said...

sy nk join.. dh letih jadi chubby ni... tuan rumah... tolong le..!!

saya nak kurus.. saya akan bg 200% comitment..PROMISE

cikgu uci said...

Bagus idea mcm nie,.,supaya semua org lebih sehat dan bertenaga..hehe

syida said...

dah ramai nak join nie ...tapi kaseh sibuk sgt agaknya.. mari kita buat ramai2 lah...seorg jadi ketua nak tak...

Kaseh said...

to all :

hehe kaseh baru je terpk nak on dah tbl2 ni...sebab badan sendiri pun da naik balik..nati kaseh update yer.. thanx for u all nyer concern.. luv..

DEEYA said...

saya nak join jugak... huhuhu...

ahmad nazri mohd yusof said...

hye ello... i dgr diorg dh start nk amik utk new season.... mcmner i nk msuk...?? bleh tk bg kt sy contact number....?? atau u juz cntct me at ahmadnazriyusof@gmail.com