Wednesday, July 8, 2009

Final Delivery

Salam

okay, today is my busy day.. hehe actually since semlm.. ive been busy making copies for the TBL book challenge n today busy on the road pulak.. haiya long story woo..

ok firstly my intention is to post ur book by courier or post laju..i really want it to reach u guys by friday.. so by hook or by crook i hv to mail it by today la kan..

but the bookstore lambat pulak binding the book.. nak binding 25 buku nipis2 pun lembab, padahal dah sent for binding since semlm lagi.. finally tghari tadi siapla 25 pieces TBL book challenge ni..


colorful lagi.. haha ada merah, pink, brown, yellow n green kot.. tapi yg green tu takde chop TBL kat front page sebab takleh print.. but still the content are all the same..dun worry..and mind the workmanship.. i did it all by myself woo..except for the binding part la.. so kalau ada senget2 ke maafkan la hamba...did it in a hurry la babe..

anyway ni nak citer ni.. at first i want to courier ur book tau sampai dah siap print address sorang2 comel2 siap lekat kat envelope lagi. Mula2 ingat nak guna office nyer courier service jer tapi dorang bleh collect esok and price for each mail rm6.60, haiyaa mahal gak eh.. budget like RM4 each je...

then i went to the Post Office, ingat nak beli pos Express je cost bout RM4 sekeping kan.. lepas amek nombor tunggu dekat sejam last2 clerk tu bgtau dah habis.. sakitnya hati.. balik office balik cadang nak amek je courier svs yg collect esok tu.. tapi jumpa kak Nora ( penyelamat dunia ni)..

dia kata, ``yg kau susah2 nak pos laju lah courier lah ni apsal... kau pi beli sampul surat ngam2 buku tu pastu tampal setem.. kan senang..sampai sama gak 3 hari je, kalau kau nak kuar g beli setem akak nak ikut.. akak boring kat ofis ni ha`` haha..tu kak nora cakap..

maka ngan gigihnya we all kuar la balik...padahal da kul 2 lebih dah tu..lunch hour da abeh.. ngular kejap tadi.. g bookstore beli sampul surat n setem.. n we all lepak kedai mamak...masing2 dok keluarkan balik buku yg earlier tadi dah lawa2 cun2 dalam envelope tukar ke envelope baru...( ni takde keja cari keja nama dia).. ada yg bertampal envelopenya dan ada juga by hand writing je..( ni dah malas la ni ) so hasilnya adalah spt berikut :


yg envelope putih tu dari awal2 dah print address, tinggal nak masukkan dalam pos express nyer envelope je ( konon2 la) ... sudahnya tukar kepada brown envelope tu with RM0.60sen stamp jer.. so kira i pos biasa je la ye kawan2.. i dont know when u all shall receive the mail.. tunggu je laaa :( so sorry for the inconveniences...

so thats the story.. hope u all will get the book soon.. tapi pos malaysia dah efficient skang kan.. tak mungkin sampai 2 minggu kan..? paling2 4 hari je kan.. aduhai...ampun..

ok camni.. i will tell u all bout the challenge insyallah tonite so u can prepare earlier.. and know what to do ..nati once dah dpt buku tu senang nak proceed with the challenge kan..kan ..kan..

all the best wokay..

4 comments:

AmY-AdLi said...

ape ke hal nye g beli pos xpress kene hamek nombor??
stakat bli pos xpress .. terjah je kaunter.. xyah nombor2 r.. gonjjj!

Zulaikha said...

tenkiu kak kaseh!!

*big hug!!

ezza erisa said...

terharu sungguh dengan kegigihan kak kaseh... :D

terima kasih banyak-banyak

The Biggest Loser Team said...

Amy Gedik : haha along kan biasaaaa g postoffice..sebab tu tahu sgt kalau nak beli pos express mmg kena beratur.. sib baik la ada ekon..kalau tak...

Ika : ur most welkam dear..

Ezza : sama2 syg.. alahai kita sama2 nak diet kan..anyway buku tu comel..hehe