Sunday, June 28, 2009

Free Fitness Workshop by Kevin Zahari


salam..

Good news for all TBL contestant!

There will be a Fitness Workshop by Kevin Zahari... and it is free....! :)

Feel free to register yourself as soon as possible.. limited 40 pax only lor...

1st to register will get the place.. and i did register.. (laju je register tadi haha but not sure whether i get the opportunity... oh puhlizzz kevin..pick me pleaseeee)

so wat r u waiting for ladies.. hurry..join me..

The details are as follow :

FREE Public fitness workshop

Introduction

Join our FREE public fitness workshop to learn about everything from weight loss, exercise technique, nutrition and much more.

This workshop combines both theory and exercise sessions to help you answer any question(s) you may have, illustrate do's & dont's and also address the most common questions about fitness, nutrition, exercise, goal setting and much much more.

Upcoming workshop details:

  • Date: 25th July 2009 (Saturday)
  • Time: 11am - 2pm
  • Location: Yoga Studio, Celebrity Fitness, Bangsar Village II, Jalan Telawi, Bangsar, Kuala Lumpur, Malaysia
  • No of pax: 40pax
  • Freebies: Each particpant will receive a goodie bag from Celebrity Fitness, Adidas, etc...

workshop FAQ

Is it really free?

Absolutely. Together with our sponsors, we bring you this seminar 100% free of charge.

Will there be more?

Yes. Depending on the circumstances, we will be conducting these on a monthly basis.

What topics will be discussed?

Its an interactive seminar where we will address the most common question(s) everyone has from nutrition, weight loss, exercise, supplements and much more...

Workshop or workout?

Both actually. The workshop will include a workout & exercise session supervised by Kevin Zahri and Celebrity Fitness personal trainers. So come dressed to workout!

What will be included in the goodie bag?

The goodie will change from time to time.

4th Week Biggest Loser & TBL water challenge result


Salam...

Our biggest Loser for this week is....




NORA

with % of weight loss 5.19%

congrats to Nora.. :)


However to win our TBL water challenge contestant must achieve atleast 6% of weight loss starting from 12th June till 26th June, and after fully updating the result, unfortunately..nobody wins...

Congrats to Lily for great achievement during the TBL water challenge, with total % of weight loss 5.76%, nearly close to win the challenge. but dont worry, we shall keep the prize for next round... so keep on dieting..

And also congrats to everybody for the awesome weight loss... U can see ur own progress from the chart above...some of u loss atleast 3 - 10kgs in a month.. phewww.. awesome..!! :) it needs lot of courage to get what u achieved now.. so keep it up...

till we meet again in our next challenge... take care all..


p/s: stay tune for our next challenge.

Friday, June 26, 2009

Weigh in day - 26 June 2009


Salam..

Today is weigh in day...

As usual kindly give me ur result b4 midnite... :)

all the best ok...

Bukit Merah Laketown Resort for the Winner.. yeehaaa...



p/s : im happy for everybody..

Monday, June 22, 2009

3rd Week Biggest Loser

Salam..



Our biggest loser for this week.....is



MIMI

with % of weight loss - 4.25%


Congrats to mimi.. to win our TBL water challenge u need to maintain ur result n try to lose more ok dear.. :) ada 5 more days to go...

Utk minggu ni.. kita berada didlm minggu water challenge so saya expect ramai yg turun berat eh sebab challenge ini merupakan salah satu challenge yg berjaya mengurangkan berat iaitu % weight loss paling tinggi di US (TBL challenge version US blogger jgk) so sepatutnya kita pun akan berjaya menurunkan berat paling byk minggu ni.. (kita ada masa sehingga jumaat ini)
so mari pulun ramai2...

utk poco2, pillowww...and mimi of coz.. ur % dah reach 3% and above.. so try to maintain n lose more ok.. Bukit Merah Laketown Resort is waiting.... and to others also.. dont ever give up.. nothing is impossible.. who knows u might win the challenge... :)


p/s : never ever stop drinking water...more water.....burppp!! kenyang air.. :P

TBL - 3rd weigh in result

Salam,

Cakk.. sorry diatas kelewatan mengupdate blog.. saya sgt sibuk weekend ni dgn kenduri kendara org kawen.. so harinih je yg sempat nak update.. anyway thanx to those yg dah antar result eh..
Minggu ni adalah minggu ke 3 kita sama2 bertungkus lumus utk mencapai misi transformasi. Kejap je masa berlalu kan.. pejam celik dah 3 minggu.. bg yg turun hilang berat tu syukur alhamdullilah, yg kejap turun kejap naik macam saya ni.. alahai.. sgt kerugian masa...tapi takper.... ada lagi 3 bulan.. heheh.. :P

ok jom kita tgk result minggu ni..


Tahniah buat yg dah turun byk, dan bg mereka yg naik berat.. tkaper..teruskan usaha.. jgn putus asa ok.. nak sihat dan cantik mmg susah.



p/s : kejap je dah 3 minggu...

Friday, June 19, 2009

3rd Week Weigh In - 19/6/09


Salam..

Weigh in day bebeh..

ok macam biasala ..harinih weigh in day eh sayang2ku semua..

walaupun saya hanya akan kira total % weight loss utk TBL water challenge pada weigh in akan datang iaitu next friday 26/6/09 tapi saya masih perlukan weigh anda hari ini utk rekod TBL..

so jgn lupa bg eh.. macam biasala hantar results b4 midnite....

hope to see gud results... :)


p/s: lalalalalala

Monday, June 15, 2009

TBL - Water challenge

Salam...

Ok this week kita akan adakan satu challenge... simple but the most important actually. Most people amek sambil lewa facts ni termasuklah saya.. :p

for this week kita akan adakan WATER CHALLENGE.

semua org dah tahu tentang pentingnya air yg cukup utk mempercepatkan proses diet kita tapi ada juga yg lupa.. so minggu ni.. adalah wajib bagi semua TBL contestant utk completekan challenge ini..

Cara dia simple je.. actually semlm puas saya nak edit blog ni nak add pdf file tapi takleh so saya akan emailkan pada anda semua tips2 utk water challenge kali ni..

secara ringkasnya..anda dikehendaki minum air suam/sejuk kosong sebanyak yg mungkin utk minggu ni.. minimum sehari 3 liter.. makin berat makin byk kena minum air, rasanya anda semua da biasa minum air suam byk2 kan.. tapi kali ni wajib yer.. n sapa tak buat rugi besor...hehehe..

ok lagi satu.. utk minggu ni jugak.. anda TIDAK dibenarkan sama sekali makan NASI.. yerr nasi eh kawan2.. no rice for the whole week sampailah hari jumaat ini. anda buleh gantikan ngan carbs yg lain tapi bukan nasi.. buleh makan meehoon sup ke.. bkn mee eh.. and sayur sebnyk yg mungkin..oats ker, roti (whole meal bread) tapi elakkan makan nasi.. tak lama.. anda cuma perlu bertahan sampai hari jumaat aja. hari sabtu buleh mkn sikit bg yg tak tahan tu (kalau boleh tahanla eh) ..tapi lepas tu kena start stop mkn nasi balik sampaila ke next weigh in iaitu pada 26 June 2009 (Friday la macam biasa) :), kita hanya perlu pantang nasi selama 10 hari sahaja. ..

ok? buleh tak? pasti boleh kan.. 10 days with no rice and extra water! tu je challenge utk minggu ni.. and hadiah dia lumayan... TETAPI utk dapatkan hadiah ini ada syarat2nya... anda perlulah dapatkan minimum total weigt loss percentage 6% pada hari jumaat depan 26/6/09 (meaning saya akan kira % based on berat anda pada weigh in jumaat lepas and Jumaat 26 hb itu. ) bukan dis coming friday eh.. but still dis coming friday saya perlukan berat anda macam biasa utk rekod TBL..

cth : katakan berat Ika pada weigh in baru2 ini (12/6/09) ialah 100kg. Kalau Ika nak menang challenge kali ni harus dapatkan minimum % weight loss of 6%. So ika harus turun berat paling kurang 6kg dalam masa 10 hari. Dapat turun lebih dari tu syukur alhamdulillah. Jadi pada weigh in 26/6/09 nati Ika harus mempunyai berat 94kg utk menang hadiah challenge kali ni.

So tak kiralah samada anda mkn herbalife of JusDietmate or control food portion or tak kira la cara apa sekalipun anda diet.. minggu ni jgn mkn nasi n lebihkan minum air... dan exercise ..senang kan..

ok all the best utk semua..

oh ya lupa plak.. apa hadiahnya ekk..... ermm....

jeng jeng jeng !!


*BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT*




Percutian 3 hari 2 Malam (Studio Apartment ) di BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT

alahaii..gamba diatas adalah hasil google tadi..camtu kot rupanya..hehe bolehla takat nak bawak famili beriadah... oh anyway entry masuk waterpark je korang bayar sendiri la eh.. :P

Yer percutian ni adalah utk anda yg berjaya turun ngan jayanya pada minggu ini.. so work hard bebeh... saya terpaksa letak hadiah ni awal2 sebab saya baru dapat tahu yg booking harus dibuat sebulan awal... so kepada pemenang nanti haruslah beritahu saya bila anda nak pegi vacation nati dan saya akan buat booking... ok gitu? :)


p/s : sapa2 yg menang nati jgn lupa bawak saya sekali yer :P

2nd week Biggest Loser

Salam

After fully updating the results, i am proudly announced our Biggest Loser for 2nd week..



ZULAIKHA

with percentage of weight loss - 3.85%


once again.. congratulations to IKA, u did well dear :)


Also congrats to other contestant for doing great last week. Keep it up!



p/s: Ika nati akak post ur gift ok. Address yg ika bg tu betul kan? :)

Saturday, June 13, 2009

TBL - 2nd weigh in result

Salam,

Thanx to all contestant yg dah bg result b4 midnite semlm. Commitment yg sgt bagus. Yg belum bg lagi result tu saya pasti anda ada alasan tersendiri yg tak dapat dielakkan utk menghantar latest result anda.. ok jom kita tgk result terkini contestant utk minggu ni..

*click for larger view

Minggu ni saya dapati yg mana telah naik berat last week turun berat pada minggu ini dah ada pula yg turun lastweek naik pulak berat minggu ini..biasalah adat diet tapi kalau boleh kita kena usaha lebih utk turunkan berat n jgn naik2 dah.. rasanya contestant tidak cukup bersungguh2 minggu ni, tapi saya fhm sebab minggu lepas masih lagi cuti sekolah, masih lagi penuh ngan jemputan majlis perkahwinan, ada yg pegi cuti2 malaysia so diet agak kelaut kan.. tapi minggu ni saya harap kita semua akan usaha lebih. Kalau contestant The Biggest Loser dalam tv tu boleh hilang 27lbs = 12kg per week, pasti kita pun boleh kan..kena usaha kasi lebey sikit...

tapi so far berat average yg turun dlm masa 2 minggu ni kira memberansangkan jugak.. 1kg per week, kalau maintain sebulan dapat atleast 4kg..not bad kan.. keep it up ladies...

as u can see dalam chart diatas, yg kaler purple tu still hutang saya latest weight, so since closing date lastnite so anda tak entitle utk dapat prize for this week walaupun % weight loss anda tinggi, saya nak mintak pendapat semua wajarkah saya mengenakan denda bg yg lewat hantar result ni? hhehe.. amacam? just a thought..tak setuju takper.. tapi denda naik berat tetap ada...

Ok dikesempatan ini jugak saya ingin memperkenalkan contestant baru bg TBL contest ini. Actually ramai yg bertanya tapi bila saya open invitation tak ramai pulak yg nak register cuma 5 org ahli baru yg mendaftar.. anyway selamat berjuang yer POCO2, CIK JELITA, PILLOWWW, SILVERGAL and NOOR. Berat yg anda bg baru2 ni adalah starting weight anda eh..so your 1st weigh in will be next friday bersama rakan2 TBL yg lain. Welcome to the club! :)


p/s : Makin ramai contestant makin bersemangat..

Friday, June 12, 2009

1st Give away prize!

Produk Hebat untuk Kempiskan Perut/Rampingkan Pinggang dengan sauna effect- Waist Trimmer

Descriptions :

1) Designed to burn excess fat for waistline reduction
2) Made of quality Neoprene with Far Infrared Ray for inner side of the belt
3) Helps retain body heat and increase perspiration as to create sauna effect
4) Feel the "Burning" effect when using this product
5) Four adjustable measurements from 56cm - 96cm as shown in the picture below
6) Suitable for both man and lady who dream for slim and firm waistline

Testimoni

1) Posted: Fri Nov 23, 2007 11:43 am by jmarc25

riss..
nak kongsi skit...
hari tu beli WT kat riss, dah pakai 2 hari..

memang berkesan! perut dah kurang seinci... hubby pun sibuk tolong ukur.. tak percaya lah tu!
sy pakai malam je, start pkl 8, sekali dengan losyen.. takde lah berpeluh sangat, tapi memang terasa macam panas2 suam.. semalam pakai terasa longgar plak, tapi tak berani tukar 2nd zip lagi, takut rosak plak.. tunggu lah minggu depan, kalau kurang lagi boleh tukar zip kedua plak..

suka sangat!! harap berterusan lah hendaknya.. nanti boleh pakai balik kebaya yg lama tersorok dalam almari tu!

2) Posted: Fri Jan 04, 2008 11:16 am by chie_0609

kak riss,
mmg best la waist trimmer tu... sy pakai zip yg kedua tu... pergh mmg sedap rase... takat ni pakai ms tidur mlm.... dah 2 mlm.. ri ni br nak try pakai siang lak.... tp mmg bes.... sesape yg ragu2 tu bleh ah beli, mmg besh

3) Posted: Sat Apr 05, 2008 4:24 pm by tsm1717

riss,
lupa la nak bg testi..ingat tak lg sy yg beli Waist Trimmer,kalau tak salah dah sebulan lebih kot..
pakai WT tu memang selesa,tak gatal even berpeluh.1st time pakai nak zip tak sampai sebab pinggang ngam2, 37 inch.kene pakai sambil tido br blh zip.
lepas 3 minggu pakai pinggang dh turun 2 inch,sekarng ni tinggal 35 inch.dah pakai 2nd step(2nd zip)
yang bestnya..kalau pakai WT ni BAB lancar.sebab sy mmg ada masalah BAB sblm ni.
Tapi itu la..sy ni pakai main2 ..on ..off..mkn pun tak pantang..kalao btul2 disiplin maybe lg berkesan kot..
Thanks ya riss...
*BAB = buang air besar

4) Posted: 21st January 2009, 02:33 AM oleh minahK


Hi riss,

My boss nak order waist trimmer.. ada lagi tak? Dia tegur I nampak kurus dah.. so I bagitau la rahsia dah 4 bulan I pakai waist trimmer, diet + exercise and berat I dah turun 9kg. Waist trimmer byk membantu I daripada menahan rasa lapar.. so daripada situ memang i jadi kurang makan...

So ada stok lagi tak? kalau ada nanti I bank in ke akaun you yer..

Thanks

------------------------------------------------------------------------------------------
Salam....


Heheh dah baca testimoni diatas kan.. besh kan product ni.. yeah bebeh.. this is for those yg dapat highest weight loss %. :) THE BIGGEST LOSER for this week ler..

Told ya..!! i might give away prizes for this week biggest loser kan.. so this is it.. hope u all will love it like i do... product yg boleh bantu anda semua mempercepatkan proses losing weight ni..
Mmg sengaja taknak bgtau awal2 ttg prize ni sebab bg surprise sikit.. lagipun baru je confirm purchase this item..

Yes! i bought it online just for TBL contestant only..walaupun takdela mahal sgt but it is a special gift from me...and to the biggest loser atleast worth it kan hilang berat n dapat hadiah..hehe tapi if anybody yg interested nak beli bleh email eh, nati i bg contact no person yg jual item ni..

SAPA AGAKNYA YG LUCKY PADA MINGGU INI EH? KITA TUNGGU DAN LIHAT!


p/s: Prize utk weekly Biggest Loser hanya akan diberikan secara rawak. Meaning bkn every week akan dapat hadiah.. but i'll try my best.. tp dalam sebulan tu 2-3 hadiah pasti ada! dun worry..:)

2nd week Weigh in - 12/6/09


Salam..
(Edited version) - saya mendapat komen membina dari bloggers lain iaitu Theta Max Enterprise mengatakan saya hanya perlu terima weigh in results pada hari jumaat only.. dan tidak ada option sampai hari ahad.. sebab utk mengelakkan contestant cheating.. yaaa saya setuju. so hasilnya..anda kenalah bg saya atleast by midnite malam ni.. kalau lewat dari mlm ni kira saya tak consider winning prize utk mnggu ni tapi result anda still saya rekod utk final.. ok kan camni.. anyway thanx to Theta for the thoughts..

p/s : naper delete entry tadi..haiyaa... :P


tibalah hari yg ditunggu2..haha.. weigh in day la apa lagi kan...


so dah ready ngan berat baru anda minggu ni?


jgn lupa email saya eh.. ur latest weight berserta gamba weighing scale...


if possible hantar secepat mungkin eh , kalau tak sempat nak email atleast timbang berat anda pada hari jumaat jugak..then paling lewat buleh email saya hari ahad.. kalau ikutkan rules paling lewat friday midnite kan tapi kali ni saya baik hati.. paling lewat u all bleh email hari ahad.. tapi berat still kena timbang hari jumaat ok..:)


hopefully minggu ni everybody loss weight..




p/s : siapalah agaknya Biggest loser minggu ni?

Wednesday, June 10, 2009

AEROBIC With Ika & Zel


salam..

Announcement!!

Kepada sesiapa yg berminat nak join AEROBIK anjuran Ika & the geng dan juga Puan Zel bulehlah contact mereka2 ini atau jengah2 blog mereka.



Satu usaha yg sangat membanggakan... sambil2 Exercise buleh bergumbira.. biasalah kalau da ada ika.. n zel.. U all mesti enjoy! Dengar2 Bimbo pun nak buat kat Putrajaya... alhamdullillah ..very good effort u guys...

ok yg berminat bleh klik2 here : IKA & ZEL


p/s : Teringinnya nak dance poco2!

Weight Loss Percentage

Salam,

apa khabar contestant semua? hopefully semuanya sihat2 dan bersemangat menguruskan berat badan..

ok kat sini saya cuma nak update n mengurangkan kekeliruan adinda ika yg pelik kenapa beliau yg dapat highest percentage weight loss sedangkan berat yg hilang pada weigh in baru2 ini adalah sama dengan Reen iaitu 2 kg.

ok kali ni saya nak bgtau formula camne leh dapat weight loss percentage utk TBL contest kali ni.. rasanya ada jugak yg da tahu tapi ni saje je la bg additional info utk yg belum tau. Jgn pening eh tgk rumus masa tingkatan berapa ntah ni..haha saje flashback...

Seperti yg tercatat diatas dan didalam weight loss chart kita, ika mendapat highest % compare to all other contestant. Eventhough Ika n Reen hilang berat yg sama iaitu 2kg tapi percentage masing2 adalah berbeza...

so kalau dlm sesi weigh in baru2 ni andaikata Reen nak menang, beliau haruslah mempunyai berat kurang dari 117.74kg barulah buleh menandingi ika.. camtula ceritanya.. so ika takmo pening2 lagi wokay dear..... the more weight u loss the higher % u will get.. :)



p/s: thanx to faizal for the formula, otak akak da berkarat sikit malas nk kira haha..

Tuesday, June 9, 2009

TBL - Open registration

Salam

sebenarnya sy cuma nak bgtau yg saya akan bukak registration utk TBL contest ni lagi sekali tapi tarikh tutupnya malam esok (RABU - 10/6/09)sebab ramai yg email sy bertanyakan bleh join lagi ke tak n saya tak smpai hati pulak nak kata takleh..pd awalnya saya mmg tak amek dah contestant baru tapi makin ramai pulak yg bertanya so saya pun open la balik...

tapi yg baru nak join akan rugi seminggu la...sebab utk final weigh in saya akan kira dari 1st week punya weigh in...so up to u guys samada nak join ke tak saya open sampai malam esok eh.. lepas dari malam esok then kena tunggu lagi 4 bulan baru akan ada contest lagi.. tu pun kalau pjg umur n murah rezeki..

oklah ..sampai sini je dulu... sapa2 berminat email saya eh berserta detail dan gamba anda serta berat latest.... dan even anda dah bg berat anda...Friday ni tetap kena timbang utk 2nd week weigh in.. :)

i assumed u guys dah baca terms n condition dia kan.. :)

ok if interested then email me eh..latest by tomorrow nite (rabu 10/6/09) at :

mydreamweight@yahoo.com



p/s: Cant wait to see the transformations!

Monday, June 8, 2009

1st week Biggest Loser

Salam,

After fully updating the results, im proud to announce our biggest loser for last week...

ZULAIKHA

with percentage of weight loss - 1.88%


Congratulations!!


and also congrats to others with awesome weight loss. Keep it up ok! dont forget our next weigh in dis friday 12/6/09. I have post the result on the right side of the blog (with TBL logo). You may check your progress there.



To those yg belum sent results i tak count in eh, walaupun maybe u all dapat better results. the latest result i wud accept is by monday which is today :) with photos of ur weighing scale and your weight on it..so sorry dear. I cant let other contestant wait for u.. hopefully dis coming weigh in u all can give me the result on time so dat atleast by monday i can post it in our blog..

our next weigh in day is on Friday 12/6/09, paling2 lewat i can accept your result by monday eh...but still u have to timbang on Friday. If u dont have time to email me, u can sms me as well.. :) then later baru email me the result n photos okay bebeh? :)

Who knows i might give away prizes for this week winner!! :) so be prepared...


p/s: The game is ON! :)

TBL - 1st weigh in result

Salam,

thanx to all contestant yg dah bg latest weight. Ada few contestant yg tak sempat bg spt zel dan nita yg kini berada di kampung. its ok.. saya amat memahami. Musim cuti sekolah n org kawen ni mmg ramai yg balik kampung.
Maaf sebab lambat update blog, saya sendiri pun bz weekend ni ngan wedding sedara dan line internet yg agak sengal taktau la pasal apa.. disini saya cuma nak share latest chart for 1st week weigh in. Ingin diingatkan buat semua contestant.. kita akan adakan timbang setiap hari jumaat eh, so our next weigh in will be on dis coming friday 12/6/09. For dis week akan diadakan satu challenge for all contestant.. will update bout it soon. ;p

spt yg anda semua lihat diatas.. pic latest berat contestant2 semua. ada yg naik dan ada yg turun tapi kebanyakannanya turun...alhamdulillah. keep it up ok.. yg naik berat tu akan dikenakan denda RM5 sorang.. sorry eh..tp denda tetap denda.. hehe yg kaler pink tu merupakan target berat contestant , 2nd column berat last week and 3rd column tu latest berat as at 5th June. To those yg sy highlight biru tu hutang berat latest anda ngan saya..hehe..nati bg saya asap eh..
i will try my best to update tbl blog daily. take care all..


P/s : congrats to those yg dah lose weight and keep on dieting bg yg gain weight tu.. :)

Thursday, June 4, 2009

1st week Weigh In - 5th June 2009

Salam..

Hai...hows everybody? hows ur diet? ok ke not ok? gain ke loss? hehe this is only the
beginning...baru warming up..insyallah next week we shall have fun okay.. anyway just to
remind u all about :


5th June 2009, Friday.

1st week weigh in day for TBL contestant!

Kindly email me your new weight figure b4 midnite :)


As mentioned b4.. anybody yg gain weight akan didenda, utk 1st week ni pun anda tetap akan
dikenakan denda... hopefully everybody akan jujur ngan data yg diberikan :)
Good Luck!!



p/s : myself also definitely kena denda woo.. ive eaten roticanai..nasi lemak..kenny rogers ...junkfood..dis week..gilerr..

Wednesday, June 3, 2009

Official Contest Weight Loss Chart


Salam,

Disini saya ingin berkongsi dengan contestant semua our OFFICIAL CONTEST WEIGHT LOSS CHART.

Every week saya akan update berat anda semua dan postkan pada chart ni jadi anda bolehlah view sendiri dan tgk perkembangan berat badan anda.. samada anda berpuas hati ataupun tidak ;) ...

Saya assumed berat yg anda bagi adalah berat muktamad n latest yer..namo tipu2 eh.. kita bertanding ni utk sihat dan bergembira bersama rakan2...dan insyaALLAH kita nak tgk transformasi masing2 by end of the contest nati.

okeh now i would like to invite u all to view our official contest weight loss chart TBL 2009 :)

CHECK YOUR PROGRESS HERE!




Kalau ada apa2 nak ammend please tell me okay.. saya akan letak weight chart ni kat sebelah blog ni nati so senang u all nak click2 :).. utk weigh in seterusnya.. iaitu pada 5 June nati..so bersedia eh.. insyallah minggu depan kita akan mulakan diet challenge eh sebab minggu ni agak bz dgn registration n tak sempat nak update...

utk semua..i wish u all the very best of luck!..


p/s: sorry kalau lambat update, kt ofis takleh nak online ler.. network prob..sgt tension, anyway saya akan cuba update mlm2.. like tonite...hehe.

Monday, June 1, 2009

20 Final Contestant list

Salam, syukur alhamdulillah. Bila melihatkan jumlah contestant yg bakal sama2 berjuang pada tahun ni.. wow! sangat mengembirakan dan terima kasih atas sokongan semua.. antara bakal2 contestant yg akan membuat transformasi pada TBL contest kali ini adalah :

1) Nama :Sienno
Umur : 30, Subang Jaya
Tujuan : So fed up of being overweight, i just want to look good
Berat Badan : 72.5kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg dlm masa 3 bulan
Blog : http://lostincloudedsky.blogspot.com

2) Nama : Dcd79
Umur : 30, Sarawak
Tujuan : Sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy ingin mendptkan berat badan ideal serta lebih aktif dlm aktiviti sukan dan persatuan.
Berat Badan : 84.7kg
Berat yg ingin dicapai : 70kg dlm masa 3 bulan
Blog : http://dcd79anotherjourney.blogspot.com

3) Nama : Sobby
Umur : 25, KL
Tujuan : Sy ingin mengurangkan berat badan krn sy rasa bdn sy tidak sesuai dgn umur sy yg masih muda dan belum lagi berkahwin, sepatutnya kalau anak dara badan kena cantik dan sy juga ingin nampak cantik di hari persandingan sy pada bulan Nov nanti. Amin..
Berat badan : 72kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://sauberyna.blogspot.com

4) Nama : Leya
Umur : 22, Putrajaya
Tujuan : sy mempunyai latar belakang keluarga yg mempunyai penyakit diabetes dan jantung, jd berat badan sy mencapai tahap obesiti, sy ingin menurunkan berat badan supaya dapat mengurangkan risiko mendpt penyakit2 tersebut disamping ingin mendptkan berat badan ideal. :)
Berat badan : 72kg
Berat badan yg ingin dicapai : 65kg
Blog : http://leyanaaj.blogspot.com

5) Nama : Syamimi
Umur : 22, N.Sembilan
Tujuan : 1) Nak dress well (just like u wish for ur wedding dress)
2) Nak tunjuk pada orang2 yg selama ini hina saya
3) Nak increase self- confidence
Berat badan : 87kg
Berat yg ingin dicapai : 65kg dlm masa 3 bulan
Blog URL : http://motipersepsi.blogspot.com

6) Nama : Kak Yangz
Umur : 30 , KL
Tujuan : Saya masih bujang tapi badan dan macam mak orang! nak kurus slim...
Berat badan : 68.4kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg dlm masa 3 bulan
Blog : http://kakyangz.blogspot.com

7) Nama : Rinie
Umur : 25, Penang
Tujuan: Sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy bakal berkahwin pada awal tahun depan dan sy ingin sihat dan juga membolehkan sy berjaya didlm seni mempertahankan diri..
Berat Badan : 72.2 kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg
Blog : http://rinindamission.blogspot.com

8) Nama : Nomi
Umur : 25, Selangor
Tujuan : saya nak cantik dan sihat
Berat badan : 66kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://nakcantikdansihat.blogspot.com

9) Nama : Zulaikha
Umur : 23 , Selangor
Tujuan : sy nak slim dan cantik sebab sy nak kawen..wawawa
Berat badan : 106kg
Berat yg ingin dicapai : 80kg dalam masa 3 bulan
Blog :http://deheartyku.blogspot.com

10) Nama : Reen
Umur : 31, Kelantan
Tujuan : Ingin mengurangkan berat badan sebab utama ialah utk sihat (dah makin tua) seterusnya ingin nak tengok camner rupanya kalau saya kurus (tak pernah kurus)
Berat Badan : 120kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 100kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://missreen.blogspot.com

11) Nama : Reginarhea73
Umur : 36, Pahang
Tujuan : Ingin menguruskan badan utk tujuan kesihatan (penghidap radang sendi) dan kecantikan
Berat Badan : 78kg
Berat yg ingin dicapai : 65kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://kurusgemuk.blogspot.com

12) Nama : Kimiehaikal
Umur : 31 , Selangor
Tujuan : Sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy rasa berat badan sy naik membuak2 selepas melahirkan anak sulong sy dan yg lebih penting utk kesihatan sebab sy ni ader penyakit kronik.
Berat badan : 87kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 65kg dalam masa 3 bulan
Blog : http: //kimieheykal.blogspot.com

13) Nama : Kaseh
Umur : 34 , Selangor
Tujuan : Dah lama sangat simpan status gemuk. teringin nak kurus cantik supaya buleh pakai baju kawen impian saya
Berat : 117kg
Berat yg ingin dicapai : 70kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://transformasi2009.blogspot.com

14) Nama : Nora
Umur : 42, Nilai
Tujuan : Ingin mencapai berat badan ideal utk mengelakkan penyakit (Pernah dapat penyakit darah tinggi masa berat badan berlebihan)
Berat badan : 66kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg dalam masa 3 bulan
Blog : Under construction

15) Nama : Zel
Umur : 30 , Tg Malim
Tujuan : Saya nak jadi CUN GILER
Berat Badan : 120kg
Berat yg ingin dicapai : 80kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://loseweight-chaiyok.blogspot.com

16) Nama : Nita
Umur : 33 , Nilai
Tujuan : Ingin sihat dan dicabar oleh suami sebab dari dulu diet tak pernah jadi ..kali ini kena buktikan buleh...
Berat Badan : 96kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 70kg dalam masa 3 bulan
Blog : http://hasanita.blogspot.com

17) Nama : Lily
Umur : 32 , Shah Alam
Tujuan : Saya nak kurus macam dulu-dulu
Berat Badan : 69 kg
Berat Badan yg ingin dicapai : 60 kg dalam masa 3 bulan
Blog URL : http://lily280477.blogspot.com

18) Siti Alaina
Umur : 29 , Melaka
Tujuan : Menurunkan berat badan, nampak cantik dan badan sihat
Berat Badan : 78 kg
Berat yg ingin dicapai : 60kg dalam masa 3 bulan
Blog URL : http://alainasofni.blogspot.com


19) Ezza Erisa
Umur : 29 , KL
Tujuan : saya dah puas jadi orang gemok dan rasa self confident kurang. Nak jadi orang kurus dan orang dengki dengan badan saya pula :)
Berat badan : 66 kg
Berat badan yg ingin dicapai : 53kg dalam masa 3 bulan
Blog URL : http://storyoftheloser.blogspot.com

20) Hafezah Zainudin
Umur : 28 , Kelantan
Tujuan : Nak jadi sihat, ramping, digilai ramai & berangan nak pakai seluar jeans saiz 27"-28" & baju saiz S-M.. teringin nak peha tirus
Berat badan : 72.5 kg
Berat yg ingin dicapai : 55kg
Blog URL : http//hafezahzainudin.wordpress.com



Itulah dia peserta2 yg akan menyertai TBL contest 2009 yg sepatutnya dah bermula tapi saya delaykan sikit sebab ada peserta yg ingin join sekali cuma tak sempat nak hantar details.. utk peserta2 yg lain yg masih lagi belum bg details and gamba sila bg saya secepat yg mungkin eh sebab sepatutnya saya akan masukkan gamba anda sekali dalam entry kali ni tapi saya nak tunggu yg lain dulu eh..bg serentak semua ada gamba.. baru cun.. :)

kepada yg dah bg full detail n gamba ..terima kasih byk2..dan kepada yg belum..saya masih menanti..dan memandangkan ramai yg tak sempat nak bg detail berat yg latest..

Oleh itu jgn lupa..cepat2 la hantar gamba dan details anda wokay.. dan satu lagi.. pastikan anda rajin2kan diri view blog TBL ini utk latest update n cabaran2 diet yg akan diadakan.. (insyaALLAH)

ALL THE BEST TO ALL CONTESTANT...

TBL 2009 - PRIZES

Salam,

Cakk.. as promised entry kali ni saya kan bgtau antara hadiah2 yg bakal dimenangi oleh peserta2 TBL Contest kita utk season 1 ni(chewahh macam nak buat byk season plak kan..ehh mana tahu kan..ada rezeki..insyaALLAH)

Antara Hadiah yg Confirm utk pemenang THE BIGGEST LOSER contest ini adalah :


SERINITY SPA
SERINITY SPA - 6 Hours Package which includes :

1. Intensive Brightening Facial

2. 4 Steps Spa Full Body Treatment :
- Herbal Steam
- Full Body Massage
- Full Body Scrub
- Milk Bath

3. Pedicure & Manicure

COST : RM 400 ( Normal price for this package is RM700)
Valid kat mana2 branch Serinity Spa
Sponsored by Kaseh



KEBAYA/KURUNG BATIK


KEBAYA/KURUNG BATIK/Lace - Sepasang Baju kebaya/kurung batik/Lace (Belum Jahit)
Lebih kurang spt contoh kain didlm gamba diatas.
Sepasang je tau..saje letak 2 gamba bg meriah sikit nampak :)

COST : RM 200
Sponsored By Mama Kaseh (haha hasil bodek yg berjaya)



MAKE -OVER : By Makeup Artist




MAKE OVER : BY Make Up Artist (Amy Meera - Sentuhan Derina Team)
Astro & TV3 punya MakeUp Artist ni..(assistant jer wakakakak)
After penat diet, Dah kurus nati, kita makeover laa..sebagai kenang2an..
Gamba kat atas tu before n after MakeOver..Selalu makeover time nak kawen je kan..
This time jadi Winner TBL pun kena makeover..
This is the reason i ask for ur picture :)

COST : RM 150
(Puas ku Bodek AMY, and pasni nak bodek EYRA pulak utk buat makeover for 2nd n 3rd place )
So ni pun SPONSORED by AMY.. Thank U so much!


Jadi itu adalah hadiah2 yg confirm anda akan dapat andaikata anda jadi THE BIGGEST LOSER masa final weigh in nati..and insyallah akan ditambah lagi...anyway dont worry..dalam menjalani program selama lebih kurang 19 minggu ni nati akan ada byk lagi hadiah2 yg akan menyusul.. sebab since kita compete between bloggers je and masing2 jauh so takleh nak buat physical challenge and so on jadi saya akan buat challenge yg berbentuk lain pulak.. kalau ada sapa2 yg ada idea tentang cabaran2 yg patut kita buat bulehla emailkan idea anda pada saya wokeh...
and dibawah ni adalah diantara hadiah2 yg bakal dimenangi oleh peserta2 semasa cabaran mingguan yg akan diadakan..



Perfect Body FIR 5 in 1 (incl. Korset Lengan)




California Beauty SLIM N LIFT Silhouette :: RM60.00 (1pc)


Produk Hebat untuk Kempiskan Perut/Rampingkan Pinggang dengan sauna effect- Waist Trimmer



TUPPERWARE BRANDS



CROCS :)



MOVIE VOUCHER FOR 2 AT TGV CINEMA



SECRET RECIPE CAKE VOUCHER


SUBWAY SANDWICHES VOUCHERS



IKEA :)



*BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT*


*Edited : Selepas Cintahati membaca Entry ini td maka beliau terus menelefon saya dan dgn baik hati nya ingin mensponsor :

Percutian 3 hari 2 Malam (Studio Apartment ) di BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT

alahaii..gamba diatas adalah hasil google tadi..camtu kot rupanya..hehe bolehla takat nak bawak famili beriadah... oh anyway entry masuk waterpark je korang bayar sendiri la eh.. :P so ni adalah hadiah yg confirm dapat cuma saya taktau lagi samada nak letak kat grand prize or weekly prize. Tgkla nati.. buat cintahati.. abg, luv u so much sayang..thank you..for supporting me...:)


AND MANY2 MORE PRIZES TO WIN...

Those kat atas ni adalah prizes2 yg insyaALLAH akan pihak penganjur usahakan sepanjang progam TBL contest ni berjalan.. yg 3 prizes kat atas sekali tuh confirm dapat ..yg kecik2 kat bawah tu dalam process membodek..haha.. anyway all the best.. (alaa b4 ni pun korang diet tak dapat hadiah apa2 kan.. kali ni extra sikit je..diet n dapat hadiah)

List hadiah akan dikemas kini dari masa ke semasa..

Sponsor2 dari rakan2 bloggers adalah amat dialu2kan.. kalau ada just email me ok..

okay..tunggu apa lagi... register lar... tak rugi apa pun kan kan kan..

TBL 2009 - Terms & Conditions

Salam..

Syukur alhamdullillah nampaknya ada sokongan dari rakan2 semua..terima kasih pada semua ehh..so memandangkan ini kali pertama saya organize contest sebegini jadi mungkin akan ada byk kekurangan tau so insyallah saya akan perbaiki dari masa ke semasa..and thanx to Ika and my cintahati yg sanggup volunteer utk tolong handle TBL contest ini...

Diantara syarat2 penyertaan adalah:

1. Terbuka kepada semua warga negara Malaysia, tak kira sama ada lelaki atau perempuan yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Pertandingan ini akan dilakukan secara ONLINE jadi tidak akan ada weekly physical challenge antara peserta tetapi cabaran lain yg akan diberikan. ( akan ditentukan kelak - idea dari anda semua amat dialu2kan).

2. Peraduan ini akan berlangsung selama 3 bulan. Bermula pada 1 June 2009 sehingga 30 September 2009.

3. Tiada sebarang penyingkiran akan dilakukan didalam pertandingan ini.

4. Bayaran penyertaan sebanyak RM20 akan dikenakan. Bayaran ini hanya akan di collect pada Gathering Malaysian Blogger TBL Contest 4hb October 2009 -tempat dan lokasi akan diberitahu kelak. Ini bukan scam atau sebarang bentuk penipuan. Support la kengkawan ku sekalian yek...

5. Hadiah akan diberikan kepada peserta yang layak iaitu Peserta yg mempunyai `highest percentage weight loss`sepanjang sesi contest ini berjalan. Seandainya ada SERI diantara peserta maka peserta yg mempunyai kurang denda akan memenangi hadiah tersebut.

6. Sebarang bentuk sponsor amat di alu-alukan.

7. Sekiranya berat badan naik (semasa sesi timbang berat mingguan) walaupun 0.01 kg anda akan dikenakan DENDA RM 5.00. Jikalau berat anda tidak berubah anda tidak akan dikenakan apa-apa.

8. Bayaran wang RM20.00 bersama denda RM5.00 ( jikalau ada ) akan digunakan bagi membiayai Gathering Malaysian Blogger TBL Contest serta t-shirt "Gathering Malaysian Blogger TBL Contest 2009" bagi setiap peserta untuk digunakan masa sesi final timbang berat. (kalau tak cukup nati saya carik sponsor lagi )

9. Minima 10 peserta, Jikalau kurang daripada itu maka pertandingan ini mungkin atau tidak diteruskan.Terpulang kepada pihak penganjur. Harap-harap lebih la yang memasuki pertandingan ini nanti.

10. Terpulang kepada setiap peserta bagaimana cara untuk menurunkan berat badan. Samada bersenam, makan ubat, guna trainer ke, pam hampagas ke atau apa sahaja, janji setiap minggu ada turun tau... :]

11. Peserta juga wajib menghantar data tentang berat badan, gambar penuh, gambar mesin timbang berserta berat setiap hari jumaat sebelum pukul 12:00 malam. Kerana kami akan mengemaskini kan data setiap para peserta setiap minggu.

12. Keputusan terkini para peserta akan di umunkan setiap hari sabtu jam 12:00 tengahari. (paling lewat hari Isnin sebab organizer kadang2 sibuk dengan kerja) :)

13. Setiap para peserta juga dikehendaki memberikan maklumat seperti :-
(semua data peribadi yg anda akan dirahsiakan, kecuali blog url, berat, nama dan umur akan dipamerkan ). Kalau takde blog tu silalah buat satu yek...

contoh seperti berikut :-


( gambar ni sebagai contoh sahaja, kasi la gambar anda yang betul jangan malu dengan diri sendiri kerana itu lah diri anda - kami memerlukan sekeping gamba penuh head to toe dan satu gamba closeup dari muka hingga ke dada )

  • Nama : Aminah Bte Hasan
  • Umur : 29 tahun
  • Alamat : 66, Jalan Tampin, Negeri Sembilan, Malaysia
  • No Telefon : 012-3456789
  • Tujuan : sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy rasa berat badan sy naik membuak-buak selepas melahirkan anak sulung sy.
  • Berat Badan : 130 kg
  • Berat badan yang ingin di capai : 70kg dalam masa 3 bulan
  • Blog URL : www.AmySan.blogspot.com
14. Diharap semua para peserta yang memasuki pertandingan ini "JUJUR" dengan data yang mereka hantar. Jikalau anda "MENIPU" bermakna anda hanyalah "MENIPU" diri sendiri dan tiada apa-apa kemajuan yang akan dicapai.

15. Buktikan diri anda boleh berjaya. Buatlah untuk diri anda dan bukan untuk orang lain.Kerana itu yang terbaik.

16. Pertandingan ini dibuat bukanlah untuk mencari "NAMA MAHUPUN WANG RINGGIT"tapi hanyalah sebagai pembakar semangat dan motivasi utk diri sendiri dan kepada yang lain diluar sana.

17. Hadiah akan diberikan kepada peserta yang layak pada Gathering "Malaysian Blogger TBL Contest" pada 4hb October 2009. (NEXT ENTRY utk list hadiah eh)


18. Majulah sukan untuk negara dan Selamat berjaya diucapkan kepada semua para peserta.

19. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 29 May 2009. Kepada yg berminat boleh beri segala data peribadi yg dikehendaki pada kami selewat2nya pukul 12 mlm 29/5/09, dan emailkan kepada mydreamweight@yahoo.com

20. Kami akan create satu blog khas untuk contest ini tapi masih under construction. Insyallah bila dah ready akan kami umumkan. Anda akan tahu perkembangan peserta2 dari masa ke semasa melalui blog ini.


P/s : Terima kasih atas sokongan semua.. Tarikh utk Gath TBL contest itu mungkin bertukar, mengikut kesesuaian peserta. To be announce later ok..

The Biggest Loser Contest 2009



THE BIGGEST LOSER


Dont miss your opportunity to participate in the 1st

Malaysian Blogger
The Biggest Loser Contest

Hosted by: MyDreamWeight (Kaseh)
http://Transformasi2009.blogspot.com




Start Date will take place June 1st,09 **** End Date will be September 30th,09

Win Big Prizes $$$ for losing Weight!